Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cesar Gracie objasnio zašto se Diaz nije pojavio: Estimu su pokušali gurnuti u MMA vode | Fight Site

Cesar Gracie objasnio zašto se Diaz nije pojavio: Estimu su pokušali gurnuti u MMA vode

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.05.2012 15:31h Autor:

Nick Diaz

Trener i menadžer Nicka Diaza, Cesar Gracie, se priopćenjem obratio medijima vezano uz nepojavljivanje njegovog pulena na BJJ meču protiv Braulija Estime proteklog vikenda na Svjetskom BJJ Expo-u u Long Beachu.

Ukratko, Gracie je optužio organizatora priredbe, određenog Juniora, za pokušaj stvaranja medijske strke oko Braulija Estime kako bi ga se lakše gurnulo u MMA vode.

“Rekli su mi da ovo nije način da se Estima gurne u MMA, no onda sam čuo da se prije nekoliko tjedana priključio Blackzilliansima. Nazvao sam Juniora, no on mi je odgovorio da je Estima u 30-tim godinama i da nema nikakve ambicije boriti se u slobodnoj borbi. Sve što se kasnije dogodilo je potvrdilo kako se radilo o laži”, objašnjava Gracie i dodaje da se Diaz nije pojavio na borbi zbog neprofesionalizma organizatora.

“Dogovor je bio da se dvojac bori do 81 kilograma. No, umjesto standardnih pravila i vaganja na dan borbe, kao što je to inače pravilo u BJJ-u, zamoljeni smo da se borci važu dan prije jer bi Estima mogao imati problema s kilama. Pristali smo i na to. Nick je kao profesionalac stigao dan ranije u Long Beach, no tada su nas obavijestili da Estima neće moći skinuti potrebnu kilažu i molili su nas da se vaganje pomakne za dan kasnije i da se crta pomakne za dvije kile prema gore. Diazu je to bio dokaz da se radi o cirkusu, a ne profesionalnoj borbi”, opisuje Cesar Gracie i zaključuje:

“Oko 3 u noći sam dobio poruku da bi Braulio ipak mogao zadovoljiti na vagi do 10 ujutro, pa sam odlučio pričekati Nicka da se probudi. On je već tada napustio Long Beach.”

Slavni trener i menadžer je na koncu dao svoj zaključak…

“Poštujem Braulija kao BJJ majstora. Borba prema MMA pravilima je nemoguća zato što Diaz ima ugovor s UFC-om. Ako Braulio ikada dospije u MMA, onda tek može spomenuti Nickovo ime kao ime svog potencijalnog protivnika. Do tada ga mora poštovati. Niti Nick se nije ponio potpuno pošteno jer nije obavijestio svoj tim i svog trenera o napuštanju Long Beacha. To je nedopustivo i to će se riješiti. Usputno govoreći, sredstva u dobrotvorne svrhe za bolnicu St. Jude su uplaćena.”

Čitavo priopćenje možete pročitati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI