Burroughs izdominirao Askrena u hrvačkom meču

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.05.2019 20:16h Autor:

Askren vs. Burroughs

Iako ga se smatra najboljim hrvačem među MMA borcima, Ben Askren nije niti približno uspio parirati američkoj hrvačkoj zvijezdi Jordanu Burroughsu na jučer održanom ekshibicijskom meču.

Jordan Burroughs vjerojatno je uz Kylea Snydera najveća američka hrvačka zvijezda. Ima osvojena dva NCAA naslova, a nakon toga je četiri puta osvajao naslov svjetskog prvaka. Najveći uspjeh svakako mu je olimpijsko zlato osvojeno 2012. godine u Londonu. Kao profesionalni hrvač ostvario je 33 pobjede i četiri poraza. Nakon što na OI 2016. godine nije došao do medalje, fokus mu je na igrama iduće godinu u Tokiju. Dok se priprema za takve izazove, našao je mjesto za ekshibicijski meč protiv Bena Askrena.

Meč je održan na Beat the Streets 2019 eventu, a Askren je bio uvjeren kako može parirati hrvaču kojeg Amerikanci smatraju jednim od najvećih ikad. Kao podlogu na kojoj je gradio optimizam imao je svoje rezultate iz studentskih dana. Današnji UFC-ov velteraš bio je NCAA prvak 2006. i 2007. godine, a prvi put je čak proglašen za najboljeg hrvača u cijelom NCAA-u. Studentsku karijeru završio je s 47 pobjeda u nizu.

Ipak, Burroughs je pokazao kako će to što je on cijelo vrijeme ostao u hrvanju biti presudno. Nakon početnog razdoblja bez ikakvih napada, Burrough je pogodio već prvi pokušaj rušenja, a do kraja prvog dijela odradio je još nekoliko sjajnih poteza kojima je došao do vodstva 8-0. Još jedno rušenje u drugom dijelu donijelo mu je bodove za konačnu dominantnu pobjedu rezultatom 11-0.

Srećom po njega, Askren se u kavezu ne susreće s toliko dobrim hrvačima. Njegov idući ispit na rasporedu je 6. srpnja na UFC 241 priredbi. Borit će se protiv Jorgea Masvidala, a pobjednik te borbe trebao bi biti idući UFC izazivač kategorije do 77 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI