Buffer sletio u Zagreb: Došao sam jer je Cro Cop svjetska superzvijezda

Ostale vijesti 04.03.2012 17:19h Autor:

Michael Buffer

Baš kao što je i najavljeno, legendarni najavljivač u ringu, Michael Buffer, sletio je danas oko 13 sati u Zagrebačku zračnu luku.

Buffer je još sinoć u Dusseldorfu najavio dvoboj za svjetsku titulu između Vladimira Klička i Jeana Marca Mormecka, a već je danas odlučio doći u Zagreb kako bi tjedan dana uživao u hrvatskoj metropoli.

Do Cro Cop Final Fighta će se odmarati i opuštati pa je zato u Zagreb stigao sa suprugom.

“Došao sam ranije da bih uživao u gradu. Ovdje sam kao gost, došao sam se dobro provesti i vidjeti kako je u Hrvatskoj. Meni i mojoj supruzi je ovo prvi posjet vašoj zemlji. Vrlo sam uzbuđen. Inače dolazim samo dan ili dva ranije. Malo ću se opustiti do srijede kada slijedi velika press konferencija.”

“Uvijek je zanimljivo posjetiti novu zemlju i novi grad. A kada još radim i za to dobijem novac, onda ću stvarno uživati u vremenu provedenom ovdje”, izjavio je Buffer odmah po dolasku. “Gažu” na Final Fightu je odlučio prihvatiti zbog velikog poštovanja prema liku i djelu Mirka Filipovića. Neće mu biti prvi put da ga najavljuje…

“Mirka sam već više puta najavljivao tijekom K-1 karijere u Tokiju. On je jedan od najslavnijih kick boksača na svijetu. Prava je super zvijezda”, objašnjava Buffer svoje motive.

Kako je izmislio legendarnu rečenicu “Let’s get ready to rumble” čija se vrijednost procjenjuje na 400 milijuna dolara?

“Htio sam nešto što bi diglo atmosferu u gledalištu. Obično bih najavio organizatore priredbe koji nikoga ne zanimaju. Žao mi je, no to je tako. U tim trenucima energija padne, pa sam smišljao najbolji način da se ona vrati. Pokušavao sam sa ‘vežite pojaseve’ i slično, no nije upalilo. Kako je legendarni Muhamed Ali govorio riječ ‘rumble’, nekako sam to sve uklopio u jednu rečenicu. Tako je počelo.”

“Bavim se ovime već 30 godina. Jedna od najuzbudljivijih stvari koje sam vido dogodila se prije nekoliko godina kada je George Foreman u 44 ponovno postao teškaški prvak. To je bilo jako uzbudljivo i toga se dobro sjećam. Uživam u publici i u ljudima. Ja sam sportski fan. Oduvijek sam, još kao dijete, gledao najavljivače u raznim sportovima. Kada vidim da fanovi uživaju, onda i ja uživam. Tada sam zadovoljan odrađenim poslom.”

Neki su mu pokušali ukrasti zaštitni znak i tako se sami okoristiti upečatljivom rečenicom.

“Bilo je čak i nekih tužbi, no sve se to riješilo. Dobio sam sve presude i za sada sam neporažen na sudu.”

Na spomen još jednog slavnog Hrvata kojeg je prije više godina najavljivao, Buffer se odmah sjetio Željka Mavrovića.

“Da, Željko, kako se ne bih sjećao. Što se dogodilo u 7. rundi? Imao je Lenoxa Lewisa na konopcima, no Lenox se vratio i pobijedio. Željko mi je dobar prijatelj i jedva ga čekam ponovno vidjeti ovaj tjedan.”

“On je bio sjajan boksač. Visok poput braće Kličko i snažan… Imao je sjajan rad nogu i odličan lijevi kroše. Ne vjerujem da će se vratiti iz mirovine, no on je bio sjajan boksač”, zaključio je planetarno popularni Buffer.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI