Brooks obranio Bellatorov pojas, Volkov iznenađujuće poražen, a Branch osigurao borbu za drugi WSOF naslov

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.04.2015 13:18h Autor:

David Branch

Jučer su održani eventi druge dvije najbolje američke MMA organizacije, Bellatora i WSOF-a, a obilježili su ih dva prvaka, Will Brooks i David Branch, koji su upisali pobjede. Svoj povratak u kavez uspješno je odradio i Nick Newell, a Aleksander Volkov je iznenađujuće poražen u svojoj borbi.

Will Brooks napokon je, na Bellator 136 eventu, dočekao priliku da bude favorit svoje borbe. I taj status je u potpunosti opravdao, kroz pet rundi borbi protiv izazivača Davea Jansena. Tako je obranio naslov Bellatorovog prvaka u lakoj kategoriji i došao do skora 16-1.

Na eventu se održala i fenomenalna borba između Joea Schillinga i Rafaela Carvalha, a nakon tri runde bespoštedne borbe, sucima nije bilo lako. No, dva su dala prednost brazilskom borcu, koji je tako slavio podijeljenom odlukom. 

Idući Brooksov protivnik vjerojatno je Poljak Marcin Held, koji je došao do šeste uzastopne pobjede te ukupnog skora 10-2 u Bellatoru. Ovaj 23-godišnjak, koji je je u Bellator stigao sa samo 19 godina, savladao je Aleksandra Sarnavskog prekidom u trećoj rundi.

Iznenađenje je bio poraz od Aleksandra Volkova, koji je u čekanju povratka Vitalija Minakova prihvatio borbu protiv Tonya Johnsona. Sad se postavlja pitanje koliko će ovaj poraz utjecati na njgov status službeno prvog izazivača.

Na WSOF 20 eventu do pobjede u polufinalnom turniru poluteške kategorije došao je David Branch. On je prekidom savladao Jessea McElligota, koji je bor u prihvatio samo 24 sata kasnije. Tako će Branch, za par mjeseci, svom pojasu prvaka u srednjoj, imati priliku dodati i ovaj u poluteškoj kategoriji. Protivnik će mu biti Teddy Holder.

Prvi put nakon poraza od Justina Gaethjea nastupio je i Nick Newell te odlukom slavio protiv Joea Condona.

Bellator 136 – rezultati glavnog programa

Will Brooks def. Dave Jansen – jednoglasna odluka sudaca
Rafael Carvalho def. Joe Schilling – podijeljena odluka sudaca
Marcin Held def. Aleksander Sarnavskiy – SUB, 3. runda
Tony Johnson def. Aleksander Volkov – jednoglasna sudačka odluka

WSOF 20 – rezultati glavnog programa

David Branch def. Jesse McElligot – SUB, 2. runda
Nick Newell def. Joe Condon – jednoglasna sudačka odluka
Emmanuel Walo def. Ben Fodor  – jednoglasna sudačka odluka
Steve Mocco def. Juliano Coutinho – TKO, 1. runda

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI