Brazilski MMA borac i dalje u komi radi skidanja kilograma

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 30.03.2018 09:58h Autor:

Ilustracija

Brazilski MMA profesionalac Alexandre Pereira Silva se i dalje nastavlja boriti za svoj život. I dva mjeseca nakon nemilog incidenta sa skidanjem kilograma Silva je i dalje u komi te nema nikakvih garancija da će mu biti bolje.

Podsjećamo kako je 28-godišnjak pao u teško fizičko stanje šoka tijekom skidanja  kilograma za nastup na Shooto Brazil 80 priredbi u Rio de Janeiru (29. siječanj). Prevezen je u bolnicu gdje se i danas nalazi.

Prema riječima Silvinog oca Magna Pereire, njegov sin je u bolnici dodatno preživio i srčani udar i od tada je u komi. Nedavno je preseljen u drugu, bolju bolnicu – “Sao Francisco de Assis”. Liječnici mu prvotno nisu davali nikakve šanse, ali se njegovo stanje ipak nešto popravilo u posljednje vrijeme.

Trenutačno se bori protiv infekcije, no unutarnji organi koji su u jednom trenutku prestali raditi, sada se polako vraćaju u funkciju. Liječnici ipak upozoravaju njegovu obitelj da se ne bi trebali prerano radovati jer je i dalje moguće da MMA borac jednostavno ostane u vetetativnom stanju i nikada se ne probudi.

MMA Fighting je u srijedu objavio članak u kojem navode kako predsjednik Shooto Brazila i poznati trener Andre Pederneiras nije želio komentirati ovaj kontroverzni slučaj.

Naime, tjedan dana nakon inidenta Brazilska MMA Atletska Komisija (COO) je ustvrdila da Silva nikada nije dobio valjanu licencu za natjecanje. Problem je nastao u nalazima koje je MMA borac trebao dostaviti ljudima iz Komisije, no to nije učinio.

Navodno je Silva napravio valjani liječnički pregled upravo na dan vaganja, no on nikada nije stigao do ljudi iz nadležnih tijela.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI