Brazilska MMA promocija potvrdila prvi meč transrodne borkinje protiv muškarca!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.02.2018 11:41h Autor:

Photo: VladTV

UFC veteran Henrique “Frankenstein” da Silva će 10. ožujka ući u borilište nakon što je dobio otkaz u elitnoj promociji (poslije poraza od Gokhana Sakija). To će se dogoditi na MMA priredbi Mr. Cage 34, koja se održava u brazilskom Manausu.

Ako ste mislili da je Da Silva najveća atrakcija ovog eventa, prevarili ste se. Puno više medijske prašine je podigao dvoboj u slamka kategoriji između Railsona Paixaoa i Anne Veriato. Razlog je taj što je Anne Veriato transrodna osoba (rođena kao muškarac, a danas žena), a ovo je prvi puta u povijesti braziskog borikačkog sporta da će se nešto ovako dogoditi.

21-godišnja Veriato trenira borilačke vještine od kada je imala tek sedam godina. A već je osvajala medalje u BJJ-u i protiv muške konkurencije.

“Kada dođem na natjecanje, svi misle na početku da sam se prijavila u krivu kategoriju, traže me dokumente i sve ostalo. Moji protivnici i njihovi timovi me pitaju jesam li dobro. I svi misle da će im biti lagano. Ali svaki put kada pobijedim u takvim mečevima, kasnije mi priđu u ispričaju se. Nisam odustajala, vraćala sam se pobjeđivala i osvajala turnire. Nakon nekog vremena ljudi su me počeli poštovati”, objašnjava Veriato, a prenosi MMAFighting.

Nezina transformacija se dogodila prije nekoliko godina zbog čega je morala izbivati iz dvorane nekoliko mjeseci. Kada se vratila u dvoranu, nitko je nije prepoznao.

“Bilo je malo neobično ljudima u dvorani na početku. Napustila sam dvoranu i kada sam se vratila, nitko me nije prepoznao. Sada je sve u redu jer su se naviknuli, ali bilo je drugačije na turnirima”, dodaje.

Veriato se želi natjecati isključivo protiv muškaraca iako tvrdi da je hormonalne terapije oslabljuju. No, i dalje se ne planira boriti protiv žena jer vjeruje da to ne bi bilo pošteno…

“Mislim da je fer samo, ako se borim protiv muškaraca. Nikada mi nije niti palo na pamet boriti se protiv žena jer vjerujem da sam predobra. Ako pobjeđujem muškarce čitavu karijeru, mogu ih svladati unatoč hormonalnim terapijama, zašto bih se borila protiv žena? Znam da sam dobra tek kada pobijedim muškarca! To me usrećuje i to me čini motiviranijom za nove treninge. Ne vjerujem da je pošteno kada bih se natjecala protiv žena”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI