Brazilci odlučili: Anderson nije ni do koljena Fedoru!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.09.2012 04:24h Autor:

Anderson Silva i Fedor Emelianenko

MMA je u Brazilu iznimno popularan sport, nije ni čudo uzevši u obzir da iz te države dolazi veliki broj sjajnih boraca, no rezultati ankete koga Brazilci smatraju najvećim svih vremena prilično su iznenađujući.

Internet stranica na portugalskom jeziku portaldovaletudo.com tijekom proteklog je mjeseca provodila jednu veću anketu među svojim posjetiteljima ne bi li pokušali odabrati najboljeg MMA borca svih vremena.

MMA je u Brazilu iznimno popularan, spada zasigurno među tri najpopularnija sporta, a to ipak i nije neko iznenađenje s obzirom na to da je čak nekoliko UFC-ovih prvaka upravo iz te države. Anderson Silva koji je svoju titulu prvaka obranio čak deset puta te je najdominantniji borac u povijesti UFC-a jedna je od najvećih sportskih zvijezda u Brazilu.

Urednici spomenute stranice najprije su planirali kao mogući odgovor ponuditi samo dvije opcije – Fedor Emelianenko i Anderson Silva, no odlučili su se ipak u anketu ubaciti još nekoliko imena, pa su tako posjetitelji svoj glas mogli također dati Rodrigu Nogueiri, Danu Hendersonu i Randyju Coutureu.

Fight Site je jučer na svojoj Facebook stranici proveo malo ispitivanje među svojim fanovima. Upitali smo ih da pokušaju predvidjeti rezultate spomenute ankete i velika većina bila je uvjerena da će Brazilci najvećim svih vremena proglasiti svog Andersona, no dogodilo se ipak veliko iznenađenje.

Čak 74 posto onih koji su sudjelovali u anketi (više od pet tisuća ljudi) svoj glas dalo je ruskom velikanu Fedoru, dok je Anderson dobio svega 11 posto glasova. Na trećem mjestu izjednačeni su bili Henderson i Nogueira, a Couture je dobio samo jedan posto glasova.

Ovo je možda i jedno od najvećih priznanja Fedoru, jer je zaista malo tko očekivao da će ga upravo Brazilci proglasiti uvjerljivo najboljim ispred svog Andersona, za kojeg se zna da ga obožavaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI