Borac s Downovim sindromom stigao do brze MMA pobjede (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.06.2017 10:16h Autor:

S Ricardom Lamasom

Manje od dvije minute je trebalo Garrettu Holeveu da pobijedi u svojoj posljednjoj MMA borbi. Holeve, poznat i po nadimku “G-Money” je borac s posebnim potrebama koji se želi natjecati baš kao i bilo koji drugi sportaš.

Prema pisanju američkih medija, ovo je bila treći Holeveov meč koji je bio reguliran od strane atletskih komisija. U kavezu je sve bilo gotovo vrlo brzo, a ovaj inspirativni momak se za meč spremao puna dva mjeseca. Problemi za njegovog protivnika su počeli kada je Holeve bacio jedan odličan kick u tijelo da bi posao dovršio “giljotinom”. I njegov protivnik je, baš kao i on, borac s posebnim potrebama.

Ako ste mislili da je za Holevea od početka sve išlo glatko, prevarili ste se. 2014. godine kada se Holeve trebao prvi put boriti na Floridi, meč je otkazan samo nekoliko trenutaka prije početka. Naime, Atletska Komisija je odlučila zabraniti održavanje borbe jer se radilo o dva sportaša s posebnim potrebama.

Danas je situacija kudikamo bolja. O rezultatima ovog borca s Downovim sindromom američki mediji izvještavaju s ponosom, a on je primjer mnogim drugima koji pokazuje kako unatoč poteškoćama možete stići do zacrtanog cilja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI