Borac koji je “odglumio srčani udar” objasnio zašto je poštedio Fultona i na tome mu treba čestitati

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.07.2018 18:26h Autor:

Screenshot (Twitter)

Najbizarnija priča proteklog vikenda u svijetu slobodne borbe jest bez sumnje bio meč između dva veterana, Travisa Fultona i Johnathana Iveya na Colloseum Combat priredbi u SAD-u. Ovaj potonji je onaj koji je prvo odglumio srčani udar, da bi zatim bacio svog protivnika u nokdaun i na koncu ga poštedio poraza tako što je on sam predao borbu.

Bizarno zar ne?

No, Ivey se javio u utorak kako bi javnosti prezentirao svoju stranu priče te tvrdi da “nije odglumio srčani udar”.

“To su gluposti. Publika je nakon udarca počela vikati ‘oooo’ pa sam odglumio kao da me zaista zaboljelo. Čuo sam kako ljudi govore da sam odglumio srčani udar ili da nisam dovoljno poštovao svog protivnik zbog ovog čina, ali to nije istina. Samo sam se zabavljao. To sam činio i u preostalih 50 ili 60 mečeva koliko sam do sada imao. Ovo je bila zabava za publiku”, izjavio je u intervjuu za MMAJunkie.

Drugi dio medijske priče je ipak potvrdio. Nije želio dovršiti Travisa Fultona jer je on njegov idol i zato je odlučio predati meč.

“Nakon što sam ga udario, oči su mu se zakolutale. Okrenuo sam se sucu i pokazao mu da je gotov. No, sudac je rekao da nastavim. Da se nastavim boriti. Tako da sam udario još nekoliko udaraca misleći da će sudac svaki čas prekinuti meč. Travis se nije brano, malo je micao kukovima. Stavio sam koljeno na njegovu glavu i ponovno ga počeo udarati, ovaj put lagano. Nije se branio. Bio je u situaciji da se ne može braniti. Rekao sam sucu da prekine meč. Ali sudac je rekao da nastavim”, pojašnjava i opisuje Ivey i zaključuje:

“Da se radilo o nekom tipu koji je bio seronja prema mene, nastavio bih se boriti. Ali ovo je bio Travis Fulton. To je ‘Ironman’. Tako da sam ga udario još par puta, pogledao sam suca u stilu da prekine to. On nije to učinio. Ustao sam se i povukao. Sudac me pitao što radim. Rekao sam mu da, ukoliko on ne želi prekinuti, ja ću to učiniti.”

“To je bila odluka u trenutku. Nisam želio bespotrebno udarati Travisa Fultona. Već sam ga udario 15 ili 20 puta. A on nije ništa vraćao. OK mi je odluka. Koštala me titule, ali to mi nije bitno. Izgubio sam mnogo mečeva. Očitoje da sam htio pobijediti, ali to nije vrijedno nepotrebne štete i udaranja svog heroja. Mogu si uzeti titulu, nije me briga.”

Što reći na kraju njegove izjave osim pohvaliti ovog borca na sjajnom ljudskom stavu i čestitati mu na tome.

42-godišnjak u profesionalnoj karijeri ima 41 pobjedu i 57 poraza, a borio se protiv velikih imena poput Kena Shamrocka, Jeremyja Horna, Travisa Wiuffa, Dana Severna i Ricca Rodrigueza.

Fulton je poznat kao svjetski borac s najviše profi mečeva. Njih čak 320. Ukupno je sakupio 256 pobjeda, 54 poraza i 1 No Contest. Nastupa od 1996., a do sada je ulazio u borilište s velikanima poput Matta Lindlanda, Andreia Arlovskog, Bena Rothwella i Forresta Griffina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI