Bob Sapp napokon upisao MMA pobjedu, slavio u bizarnom Rizinovom cirkusu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 30.09.2018 12:47h Autor:

Bob Sapp

Bob Sapp i bivša sumo zvijezda Osunaarashi odradili su borbu na Rizin FF 13 eventu, koju teško možemo nazvati ozbiljnim sportskim okršajem, a nekada najopakiji čovjek japanskih ringova upisao je nešto što možemo nazvati pobjedom.

Bila je to MMA borba po pravilima tri runde po tri minute. Ali, vrlo brzo se vidjelo kako obojica imaju snage za nekako izdržati jednu rundu. Bivšem sumo šampionu rodom iz Egipta ovo je bila prva borba po MMA pravilima, dok je Sapp došao s nizom od 14 poraza u mješovitoj borbi, gdje mu posljednji trijumf dolazi još iz 2010. godine, kada se borio u Splitu.

Nema se o borbi što previše toga za reći. U prvoj rundi su obojica nešto pokušavali, ali teško da je to izgledalo ozbiljno. Sapp već odavno nije onaj borac koji je svojevremeno dva puta savladao jednog od najvećih kickboksača svih vremena, Ernesta Hoosta, dok Egipčanin niti ne zna udariti na pravi način. No, ovo je bio show za japansku publiku, koja je unatoč svemu u njemu uživala.

Druga runda već je donijela mahanje ispuhanih nespremnih boraca, dok je treća bila cirkus za sebe. Već u prvoj polovici runde Sapp je uspio pronaći pravi udarac kojim je uzdrmao protivnika te se činilo da bi ga mogao završili, ali onda su jednostavno stali. Sapp nije imao snage napasti dalje, dok je Osunaarashi stajao dva metra udaljen od njega jedva uzimajući zrak. Tako su pola minute stajali bez garda i bez ikakve namjere da jedan drugog napadnu. Onda je uslijedila opomena suca koji ih je prisilno doveo jednog do drugog. Do kraja runde viđeno je nešto što se može nazvati akcijom i onda je uslijedila sudačka odluka koja je jednoglasno pripala Sappu.

Ne znamo što više reći o ovoj borbi, ako ju tako možemo nazvati. No, japanska publika je bila zabavljena, dakle borba je odradila svoju svrhu. A organizatoru je to zapravo jedino bitno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI