Bjorn Rebney napustio Bellator

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.06.2014 16:40h Autor:

Bjorn Rebney

Dosadašnji predsjednik Bellatora i veliki oponent Dane Whitea, Bjorn Rebney, više nije na čelu druge najjače svjetske MMA organizacije. Danas je došlo do konačnog razlaza, a spominje se kako bi novi predsjednik mogao biti bivši šef Strikeforcea, Scott Coker.

Bjorn Rebney odlazi u povijest. Čovjek koji je prije pet godina osnovao Bellator, doveo ga do mjesta druge najveće MMA organizacije te čovjek koji je, unatoč pokušajima da mu bude sve sličniji, ostao kao najveći oponent Dani Whiteu. Barem ako se gledalo po njegovom ponašanju. Ta je vijest danas službeno potvrđena od kompanije Viacom, koja trenutno drži kontrolu nad ovom organizacijom.

"Nije lako objaviti da odlazim iz kompanije koju sam osnovao. Ponosan sam što sam svoju viziju uspio dovesti u stvarnost i zbilju, posao koji je preko TV distribucije završio u 140 država svijeta, gdje smo surađivali sa nekim on najvećih svjetskih tvrtki. Bilo je ovo prekrasnih osam godina stvaranja, razvoja i uspjeha. Nedostajat će mi hrabri, snažni i predani borci koje sam imao čast promovirati, kao što će mi nedostajati i ovaj tim ljudi koji su u ovo sve dali cijele sebe. Viacom, Tim i ja imamo malo drugačije poglede nego što ima Viacom te smo odlučili otići, no želimo im sve najbolje", rekao je Rebney u svojoj službenoj izjavi.

Osim njega, Bellator je napustio i drugi čovjek organizacije, Tim Danaher. Prema nekim informacijama koje su isplivale iz Viacoma, novi čelni čovjek Bellatora trebao bi biti Scott Coker, koji je u svojim rukama već imao drugu najbolju organizaciju na svijetu, dok je bio na čelu Strikeforcea.

Rebney je kroz ove godine uspio podići Bellator na visoku razinu, no u posljednje vrijeme je ostao dojam da su mu važniji bili medijski ratovi s Danom Whiteom, koje je cijelo vrijeme pokušavao rasplamsati, nego dobrobit organizacije. Također, problem je bio njegov ego, koji nije mogao prihvatiti poziciju druge organizacije svijeta i Viacomu je to s vremenom sve više smetalo. Iz prošlih iskustava, može se zaključiti da će dolaskom Cokera, odnosi UFC-a i Bellatora biti puno prisniji nego što su bili do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI