Bivši izbor prve runde NBA drafta stiže u MMA i poručuje: “Dolazim po UFC krunu u teškoj kategoriji!”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.02.2019 10:30h Autor:

Royce White

Bivši NBA igrač Royce White je krenuo trenirati borilačke sportove, a američki mediji tvrde da mu je konačni cilj postati MMA borac.

Ovaj više od dva metra visok i 120 kilograma težak bivši prvi izbor na draftu Houston Rocketsa je počeo s treninzima u Minnesota Martial Arts akademiji, dvorani koja je najpoznatija kao dom bivšeg prvaka Brocka Lesnara ili još jedne legende Seana Sherka.

White je ovih dana izdao knjigu koja se zove “MMA x NBA, Kritika modernog sporta u Americi” u kojoj precizira svoj trenažni proces kojim pokušava postati MMA borac.

“Dolazim da bih osvojio UFC-ov pojas u teškoj kategoriji”, izjavio je za jedan portal komentirajući knjigu i svoj pokušaj.

Valja napomenuti da Royce White pati od generaliziranog anksioznog poremećaja, a u prošlosti je bio vrlo glasan i javno je kritizirao NBA ligu i način na koja se ona nosi s igračima koji imaju problema s mentalnim bolestima. Upravo radi svog stanja je propustio prvu sezonu u NBA ligi. Zaigrao je u sezoni 2013-2014 u samo tri utakmice za Sacramento Kingse. Kasnije se preselio u kanadsku NBL ligu gdje je 2017. i 2018. bio najbolji strijelac i igrač.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI