Bivša UFC zvijezda suspendirana četiri godine zbog prilaganja lažnog urina

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.11.2018 11:01h Autor:

Cody McKenzie

Cody McKenzie borac je koji je u rekordno kratkom roku saznao kako brz može biti uspon do UFC zvijezde te jednako tako brz i pad do statusa borca bez posla. No, tek sada pao je najniže u svojoj karijeri.

Odmah je potrebno razjasniti kako McKenzie nije postao zvijezda zbog svojih borilačkih vještina. One postoje, one su svakako bile na određenom nivou, no osebujan karakter ovog sudionika 12. sezone Ultimate Fightera ono je što je dovelo do velikog broja fanova koji su ga odjednom popratili. Kao pravi kralj giljotine, kojom je slavio 11 borbi u nizu te kao izuzetno opuštena i flegmatična osoba, McKenzie je brzo postao prepoznatljiv u svijetu slobodne borbe.

Ipak, četiri poraza u sedam UFC borbi su doveli do toga da je nakon tri godine dobio otkaz iz promocije, a svemu je presudila situacija iz borbe protiv Sama Stouta, kada je nastupio u košarkaškim hlačicama koje su na sebi još uvijek imale etiketu iz prodavaonice. Danu Whitea je to razljutilo toliko da mu je već na press konferenciji uručio otkaz. McKenzie se nakon toga pokušao vratiti, no slavio je samo dva puta u sedam nastupa nakon odlaska iz UFC-a.

U rujnu je trebao imati borbu u Vegasu, no samo dva dana prije nje je ista otkazana, budući da je prvobitno odbio uručiti svoj urin, da bi nakon toga bio otkriven u pokušaju podvaljivanja zamjenskog uzorka. To je rezultiralo suspenzijom u trajanju od četiri godine, dvije zbog testa te dvije zbog odvijanja prilaganja uzorka.

To bi značilo da je Codyeva MMA karijera vjerojatno gotova, a on se već prebacio na drugi posao, fotografijama s kojeg se često pohvali putem društvenih mreža. A prije samo osam godina se od njega jako puno očekivalo…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI