Bivša UFC-ova izazivačica novo je Bellatorovo pojačanje

Ostale vijesti 24.04.2017 21:14h Autor:

Valerie Letourneau

Godinu i pol dana nakon što se suprotstavila Joanni Jedrzejczyk, kojoj je pružila otpor kroz pet rundi, Valerie Letourneau napustila je UFC te je vrlo brzo našla svoje mjesto unutar Bellatora.

Letourneau će u Bellatoru dobiti priliku nastupati u sebi prirodnoj muha kategoriji, a već ranije je izjavljivala kako više ne može skidati kilograme za nastupe u slamki, posljednju svoju UFC borbu je čak pala na vaganju. Iz tog razloga nije niti kretala u nove pregovore s UFC-om nego se uputila konkurenciji.

Letourneau je svoju UFC karijeru započela s tri pobjede, što joj je i donijelo nastup u sunaslovnoj borbi UFC 193 eventa (onog na kojem je detronizirana Ronda Rousey). Valerie je pokazala odličnu stand up tehniku protiv Joanne Jedrzejczyk, no ipak nije uspjela ozbiljnije ugroziti prvakinju. Nakon toga je nastupila u do sada jedinoj UFC ženskoj borbi u muha kategoriji, gdje gubi nokautom od Joanne Calderwood, da bi svoju posljednju borbu izgubila podijeljenom odlukom od Viviane Pereira.

U Bellatoru automatski postaje kandidatkinja za napad na titulu muha kategorije, koja još nema nositeljicu pojasa. Riječ je o kategoriji u kojoj Bellator ima dvije trenutno vrlo zanimljive djevojke, koje sada već redovno nastupaju u sunaslovnim borbama njihovih evenata. To su Anastasia Yankova i Ilima-Lei MacFarlane.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI