Bivša MMA zvijezda danas je beskućnik suočen s optužbama za seksualno zlostavljanje muškaraca

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.01.2017 19:41h Autor:

Brett Rogers

Nekadašnja teškaška MMA zvijezda, Brett Rogers, danas je doslovno na dnu. Službeno se vodi kao beskućnik, a sada je suočen s čak tri pojedinačne optužbe za seksualno uznemiravanje, i to muških osoba.

Rogersa pamtimo kao člana Bellatora i Strikeforcea, koji se borio protiv boraca kao što su Fedor Emelianenko i Alistair Overeem, ali i Andrei Arlovski, koji je najpoznatiji borac kojeg je uspio savladati. U karijeri, koju je završio krajem 2015. godine, ostvario je 20 pobjeda i duplo manje poraza, ali danas on više nije ta osoba.

Prema službenim podacima američkih socijalnih službi, Rogers je već neko vrijeme beskućnik, a sada su se pojavili i zakonski problemi za ovog nekad vrlo popularnog i kvalitetnog teškaša. Naime, čak tri različita muškarca podnijeli su optužbe za seksualno zlostavljanje, uznemiravanje ili narušavanje privatnosti.

Prvi slučaj dogodio se u liftu jedne zgrade, gdje je Rogers počeo dodirivati djelatnika knjižnice, druga osoba je navela kako ga je počeo seksualno uznemiravati dok su urinirali jedan kraj drugog, a treći slučaj dogodio se u pritvoru, gdje se Rogers našao čekajući saslušanje za ova dva prvobitna slučaja. Naime, njegov “cimer” iz ćelije je rekao kako ga je Rogers počeo dodirivati dok je spavao, ali nije zvao čuvare zbog straha od Rogersove snage.

Rogers trenutno čeka pojedinačna suđenja za sva tri slučaja, a sigurno je samo kako neko vrijeme ne bi trebao hodati ulicama kao slobodna osoba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI