Bisping optužio Fedora: U Japanu je koristio steroide, zato je bio uspješan

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.06.2017 12:13h Autor:

Fedor Emelianenko

Fedor Emelianenko je proteklog vikenda u New Yorku poražen od bivšeg UFC-ovca Matta Mitrionea. Bio je to jedan od najtežih poraza u karijeri “Posljednjeg imperatora” i prvi pravi nokaut od kada se natječe. Pride nostalgičari su na koljenima! Pitanje koje se logički postavlja jest zašto Fedor ne izgleda niti kao sjena borca koji je vladao legendarnim japanskim MMA vremenima? Je li ga vrijeme pregazilo, trenira li jednako kao i ranije ili su u pitanju neki treći razlozi? Činjenica jest da Rus nikada nije uspio u Americi ponoviti uspjehe koje je postizao u Japanu.

UFC prvak u srednjoj kategoriji Michael Bisping ima svoju teoriju. On tvrdi da su za sve krivi steroidi, odnosno nedostatak istih.

“Ne vjerujem da je razlog nedostatak kvalitete ili tehnike. Razlog je vrlo jednostavan. To su steroidi. Dosta mi je biti lik koji uvijek tupi isto, no to je razlog zbog kojeg su borci koji su dolazili iz Pridea toliko gubili. Znam od ljudi koji su bili tamo, ovo je informacija iz druge ruke, da su tamo poticali borce da uzimaju steroide jer su htjeli da borci izgledaju na određeni način. Nije bilo testiranja i htjeli su da uzimaju steroide kako bi bili privlačniji publici”, rekao je Bisping u jednom od posljednjih intervjua.

U nastavku je prozvao još neka imena poput Wanderleija Silve i našeg Mirka Filipovića…

“Naravno, u Americi vas testiraju stalno. Najveće oružje svakog borca je samopouzdanje. Ako ga nemate, ne možete se dobro boriti, ne možete potpuno ulaziti u svoje udarce i u izmjene. Gubit ćete. Razmišljaš samo kako ti nije mjesto u kavezu. Kada uzimaš steroide osjećaš se nepobjedivo, osjećaš se snažno. Postaneš psihološki ovisan o njima. Ovo znam jer mi je stari trener bio lik koji je to koristio. Kada bi se skinuli s toga, ostali bi potpuno prazni, bez ikakvog samopouzdanja. Nemaju više snage, nemaju više izdržljivosti koju su imali sa sterodima. Smatram, odnosno vjerujem da svi znakovi upućuju na to da je Fedor upotrebljavao steroide u Japanu. Čak je isti slučaj bio i s Mirkom Cro Copom. Mnogo boraca je tu…Wanderlei je imao nešto uspjeha po dolasku u Ameriku, ali su svi znali da je bio na steroidima. Ovaj vikend se borio porit Chael Sonnena i vidjeli ste ga na vaganju. To je potpuno jdrugačiji borac. Nestali su mišići s njega, potpuno je fizički izgledao drugačije. Da zaključim, Fedor je u  prošlosti bio odličan borac, pružao je sjajne i vrlo zanimljive mečeve i pobjeđivao je. Ali je bio na steroidima, baš kao i njegovi protivnici.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI