Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bio je maloljetni diler i beskućnik, a sada se u Madison Square Gardenu bori za titulu prvaka | Fight Site

Bio je maloljetni diler i beskućnik, a sada se u Madison Square Gardenu bori za titulu prvaka

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.06.2017 12:24h Autor:

Brent Primus

Životna priča Bellatorovog izazivača, Brenta Primusa, sigurno spada među one po kojima će se jednog dana moći snimiti sadržajna obiteljska drama. Od dječaka koji je s 13 godina završio na ulici je dogurao do izazivača prvaka na najvećem Bellatorovom eventu u povijesti promocije.

32-godišnji Primus do sada je slavio u svih svojih sedam MMA borbi, ali životne okolnosti i ozljede nisu mu dozvolile da od 2013., kada je potpisao za Bellator, do danas, odradi više od pet borbi u promociji. Ipak, impresivni nastupi u tim borbama su doveli do toga da je Primus postao izazivač prvaka lake kategorije. Protiv Michaela Chandlera boriti će se na PPV programu Bellator 180 eventa i dijeliti kavez s legendama sporta kao što su Fedor Emelianenko i Wanderlei Silva.

Ipak, rijetko tko je prije 15 godina mogao očekivati ovakvu budućnost za momka iz Oregona. Posebno nakon događaja koji mu se dogodio kao 16-godišnjaku. Tada su mu u stan upali naoružani muškarci koji su tražili drogu ili novac. Adresu nisu promašili, Brent je tada imao oboje i to u Eugeneu, gradu gdje je živio, nije bila nikakva tajna.

“Rekli su da će se vratiti i ubiti me. Bilo je strašno i tada sam počeo sakrivati oružje po cijeloj kući u slučaju da se vrate”, rekao je Brent, kojem je taj događaj zapravo napravio prvu prekretnicu u životu te je tada počeo razmišljati kako je vrijeme da pokuša srediti svoj život, koji je već tada bio prepun stresa i događaja koje moraju utjecati na jednu mladu osobu. Već s 13 godina završio je na ulici nakon što ga je očuh izbacio iz kuće.

“Moj otac je u zatvoru većinu mog života, pa je majka odgojila mene i brata te je bila najbolje mama koju možeš poželjeti. No, kada sam imao devet godina je upoznala čovjeka koji je postao moj očuh, a on i ja se nikada nismo uspjeli složiti. On je bio vojni veteran, ali moram priznati kako ni ja nisam bio baš najbolje dijete. Uvijek je moja morala biti zadnja, a njemu to, kao nekome tko je došao iz vojske, nikako nije odgovaralo. Nisam mu se svidio od samog početka. Kada sam imao 13 godina mi je rekao da napustim kuću, vjerojatno misleći da će me to natjerati da promislim te se brzo pokunjeno vratiti i ispričam te zamolim da ponovno živim s njima. No, oduvijek sam bio tvrdoglav i to se nije dogodilo”, ispričao je Brent početak svoje priče.

Brent je od tada živio kod raznih prijatelja, usput tražeći posao u fast food restoranima. Ipak, nitko nije htio zaposliti 14-godišnjaka te je na kraju posao našao na farmi gdje se bavio branjem voća. Upravo na farmi se dogodio bitan trenutak.

“Došao mi je neki hippie i dao mi nešto trave. Rekao je da pokušam to prodati svojim prijateljima. Uspio sam se svega riješiti već isti dan. Nakon toga sam počeo zarađivati na stotine dolara dnevno od prodaje marihuane”, rekao je i ispričao kako je prvi zarađeni novac uložio u pokretanje vlastitog vrtlarskog biznisa. Preko dana se uređivao vrtove po cijelom gradu, dok je navečer opskrbljivao travom područje čak tri srednje škole. Tako je Brent vrlo brzo došao do novca koji mu je omogućio najam vlastite nekretnine, koja je brzo postala mjesto održavanja najboljih tuluma u gradu. Svi su uskoro znali tko je Brent Primus i čime se bavi.

“Nisam imao roditelje koji bi me usmjeravali, slali me u školu i rekli mi što da radim u životu. Pokupio bih prijatelje, otišli bi u šoping centar i nakupovali se igrica i raznih grickalica. Zatim bi otišli kod mene i uživali. Mislio sam da živim punim plućima, ali u sebi sam bio pun bijesa i depresije. Svaki bih se tjedan, ponekada i dva puta, s nekim potukao.”

Nakon gore spomenutog događaja s razbojnicima, Primus je shvatio kako je vrijeme da nešto promijeni. Također, iskustvo s ulice je njegovom prijatelju donijelo ideju da Brenta prijavi u MMA klub. Kada se već voli tuči, zašto bi to radio besplatno?

“Nisam imao dana treninga, a već sam imao ugovorenu borbu. Tako sam par tjedana prije toga otišao u jiu-jitsu dvoranu da nešto naučim o tome. Došao sam uvjeren kako ću vrlo lako sve tamo prebiti, a dogodilo se suprotno. Bio sam snažniji i atletičniji od svih momaka tamo, a gušili su me jedan po jedan, svi po redu. Jednostavno, oni su znali BJJ, a ja ne. Tog dana sam se zaljubio u tu vještinu. Nakon nekog vremena sam prestao dilati, piti i partijati. Sve sam dao u jiu-jitsu i to je ono što mi je spasilo život. Sve što sam prošao me je učinilo čovjekom kakav sam danas. Sjećam se kako sam s 13 godina radio 1000 sklekova i čučnjeva dnevno, sve jer mi je očuh govorio kako sam gubitnik. Motivacija mi je bila doći do razine da ga jednog dana mogu prebiti. Teško da bih postao osoba kakva sam danas da nije bilo tog svog sranja koje mi se kroz odrastanje događalo.”

Nakon svega što je prošao, teško da mu nastup na najvećem Bellatorovom eventu u povijesti stvara neku vrstu stresa. Ispred njega je Michael Chandler, jedan od najboljih boraca svijeta do 70 kilograma, ali Brent Primus je spreman iznenaditi ga i postati novi Bellatorov prvak te automatski i velika zvijezda promocije. Prilika koju je čekao cijeli život je ispred njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI