Bijesni Estima izazvao Diaza na MMA meč: Kakva osoba se ne pojavi na humanitarnom meču? (VIDEO)

Ostale vijesti 14.05.2012 08:08h Autor:

Braulio Estima

Zašto je Nick Diaz ponovno izveo neku od psina u svom stilu? Za one koji nisu pratili, UFC-ov borac se ovog vikenda nije pojavio na dogovorenom BJJ meču sa svjetskim prvakom Brauliom Estimom koji je bio dogovoren kao ekshibicijski meč u sklopu Svjetskog BJJ sajma.

Kada je bilo sasvim jasno da se Diaz neće pojaviti i da se bezrazložno zagrijavao, Brazilac se bijesno prihvatio mikrofona i izazvao je Diaza na meč prema MMA pravilima. Dakako, radilo se tek o činu nezadovoljstva i dišpeta s obzirom da do sada nikada nije profesionalno navukao male rukavice.

“Potpuno je neprihvatljivo da je ovako pobjegao. Volio bih se boriti protiv njega u MMA kavezu. Tada bih se potrudio da se tamo pojavi”, rekao je u mikrofon Brazilac i dodao:

“Slušaj Diaz, mnogo toga sam se odrekao kako bi se ovaj meč dogodio. Došao sam se boriti. Rekao si da ćeš svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe. Iznevjerio si sve, a iznevjerio si i mene. Mislim da je ovo vrlo ružno i ponižavajuće. Nisam to očekivao od tebe.”

Upitan o eventualnim razlozima ovakvog ponašanja, Estima je pokušao nagađati…

“Mislim da on ima nekakav problem sa socijalizacijom. Ovo nije prvi put da je izveo nešto ovakvo. Nije iznevjerio samo mene, iznevjerio je svu djecu. Ovo je ružno. Kada najaviš da ćeš se boriti u dobrotvorne svrhe, a ne pojaviš se, onda mi nije jasno što se događa? Ovo nije showbiz, ovo je čin osobe koja se pokušava prikazati kao dobra.”

Kada su se strasti smirile, Estima je na jednom forumu pokušao pojasniti situaciju…

“Učinio sam sve kako bi se ovaj meč dogodio i sada sam tužan. Imao sam jutros u 10 sati točno 81 kilogram koliko smo se dogovorili. Tražio sam da vidim koliko Nick teži, no Cesar Gracie me izvijestio kako to nije potrebno jer je dan ranije imao točno 81 kilu i da je nakon toga samo jeo. No, dogovor je bio da će se pojaviti na borilištu. Ono što me najviše smeta jest njegova izjava kako će zaradu od meča donirati u dobrotvorne svrhe, jednoj dječjoj bolnici. Nakon toga se ne pojaviti je stvarno ružno. Kakva to osoba može napraviti. Žao mi je zbog svih koji su došli gledati meč.”

Što je rekao Diazov menadžer i trener Cesar Gracie, koji očito niti sam više ne može kontrolirati svog pulena?

“Ne znam. Bio je ljut jer je Braulio jučer rekao da ne može zadovoljiti na vagi. Nitko ga nije danas vidio, a Braulio je na koncu skinuo kile”, kratko je poručio Gracie.

Epilog tek slijedi. Diazov kamp je najavio službeno priopćenje koje će objaviti u ponedjeljak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI