“Big” John McCarthy reagirao na najgori sudački propust u povijesti: “Ovo je jedna od najbolesnijih…” (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.08.2018 11:53h Autor:

John McCarthy

MMA zajednica je šokirana sudačkim propustom koji je gotovo Brazilca Melquizaela Costu koštao života na subotnjoj priredbi “Demolidor Fight” gdje je nastupio protiv Rafaela Barbose.

Podsjećamo kako je Barbosa uhvatio svog protivnika u gušenje “anaconda choke” te je čim su pali na pod sugerirao sucu da je Costa izvan svijesti. No, sudac Emerson Perieira Saez je samo odmahnuo glavom te je dopustio još 90 sekundi agonije u kavezu.

Brazilac je u nesvijesti dobio napadaje što je Saez protumačio kao njegov pokušaj bježanja iz smrtonosnog zahvata. Dapače, u kasnijoj izjavi je rekao kako mu se činilo da borac jednom rukom čitavo vrijeme gura svog protivnika.

Ne samo da Saez nije uvažio sugestije Barbose i Costinog kuta koji su čitavo vrijeme vikali da je borac u nesvijesti, kasnije je izjavio da nitko ništa nije primjetio.

Najgori sudački propust u povijesti MMA-ja? 90 sekundi borac proveo u nesvijesti prije sudačke reakcije (VIDEO)

Ovu nevjerojatnu sudačku reakciju i neviđen propust je komentirao najveći sudački MMA autoritet na svijetu – “Big” John McCarthy.

Nekoć legendarni djeljitelj pravde, a danas Bellatorov TV komentator je u dvije objave na službenom Twitteru rekao što misli o reakciji svog brazilskog kolege.

“Ovo je jedna od najbolesnijih stvari koju sam ikada vidio u MMA-ju!!! Taj sudac nema pojma što radi i mogao je uzrokovati smrt zbog svoje nesposobnosti i ignorancije. Ovo je razlog zašto svijet treba jednu krovnu MMA federaciju kako bi mogla rješavati ovakvu nesposobnost”, napisao je McCarthy u prvoj poruci.

Kasnije je dodao odgovor na pitanje kada je sudac trebao prekinuti akciju:

“Stvarnooooo to pitate???!!! Možda odmah, čim je oko 1:49 pao u nesvijest. Ako planiraš biti sudac, onda jebeno  moraš znati što radiš ili ljudi mogu UMRIJETI!!!”

Sudac Saez je nakon neviđenog propusta odlučio otići u mirovinu.

“Jako sam uznemiren zbog svega što se dogodilo. Moja obitelj i ja smatramo da bih se trebao umiroviti. Odradio sam najbolje što sam mogao. Želim Costi i njegovom protivniku sve najbolje. Mladi su i nadam se da će ispuniti svoje snove”, izjavio je sudac Saez za američke medije.

Nasreću, Brazilac je nakon noći provedene u bolnici došao k sebi te je u ponedjeljak pušten na kućno liječenje. U narednim danima će biti provedeni novi testovi kako bi se vidjelo ima li nekih dodatnih posljedica radi činjenice da je čak 90 sekundi bio u nesvijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI