Bernardova obitelj odbacila Cikatićeve insinuacije, traže ispriku hrvatskih medija!

Ostale vijesti 17.02.2012 10:56h Autor:

Mike Bernardo - posljednje službene fotografije

Nakon što je Branko Cikatić u intervjuu za T-portal izjavio da je razlog samoubojstva legendarnog Mikea Bernarda njegova bolest, odnosno AIDS, te su vijest prenijeli mnogi svjetski mediji, stiglo je službeno priopćenje od strane Bernardove obitelji i njegovog menadžera, Stevea Kalakode.

U njemu se s gnušanjem odbacuju insinuacije kako si je Bernardo oduzeo život zbog razloga koje je Cikatić naveo, a od hrvatskih medija koji su objavili tu informaciju traže demantij i ispriku. Nadalje, tvrde da Bernardo i Cikatić nisu bili prijatelji, niti su imali bilo kakve veze, osim, naravno, što su obojica bili bivši K-1 borci.

U prilog odličnom Bernardovom zdravlju su poslane njegove posljednje službene fotografije gdje prije tek nekoliko dana intervjuira borce na jednoj borilačkoj priredbi. Bernardo je i dalje bio u punom treningu, radio je u svojoj borilačkoj školi, ali i na promociji svoje južnoafričke MMA organizacije.

Priopćenje Bernardove obitelji prenosimo gotovo u cijelosti:

“U ime obitelji Mikea Bernarda želio bih i službeno reći kako je Mike preminuo 14. veljače 2012, u svom domu, u Cape Townu.

U ime obitelji Mikea Bernarda, njegovih prijatelja i fanova diljem svijeta, želio bih odbaciti sve optužbe i lažne informacije koje su se pojavile u hrvatskim medijima, a koje kažu kako je Mike počinio samoubojstvo jer je bolovao od AIDS-a. Ove optužbe nemaju nikakvog temelja, niti bilo kakvog dokaza. Mike je bio sjajnog zdravlja i aktivno se bavio promocijom svog MMA branda BOMA-YE, a 17. prosinca je planirao organizirati prvi međunarodnu MMA priredbu u Južnoafričkoj republici. Fotografije Mikea kako intervjuira borce na nedavnoj priredbe se nalaze u privitku.

Željeli bi kategorički odbaciti izjave Branka Cikatića koje su potpuno lažne, a koje je širio hrvatskim medijima. U njima govori o Mikeu i razlozima zbog kojih si je uzeo život. Mike Bernardo nije bio prijatelj Branku Cikatiću niti je s Brankom Cikatićem imao bilo kakav odnos. Smiješno je uzimati njegove izjave kao relevante kada se govori o razlozima Mikeove smrti. Ovo je čisti primjer kako netko pokušava iskoristiti tragediju i nesreću drugih za vlastitu promociju, kao i primjer za neprofesionalno novinarstvo hrvatskih medija koji su istu informaciju objavili bez provjere.

Želim promptno povlačenje ovih vijesti i ispriku medija koji su ih objavili.

Mike je imao sjajnu borilačku karijeru i njegov utjecaj na borilački sport i mlade borce u Južnoj Africi, ali i u čitavom svijetu, je ogroman. Ne želimo da se on uništi senzacionalizmom, neodgovornim novinarstvom i potpuno krivim informacijama. Mike je želio stvoriti priliku mladim borcima i želio je biti njihova inspiraciju u lovu na borilačke snove. Posljednje dvije godine života, Mike se borio s depresijom i anksioznošću. 14. veljače je počinio suicid u svom domu u Cape Townu. Tijelo su pronašli članovi njegove obitelji.

Steve Kalakoda, trener i menadžer Mikea Bernarda.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI