Benson Henderson prije Alvesa nastupa na ADCC-u: Stavit ću novi UFC pojas na svoj zid

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.08.2015 11:14h Autor:

Benson Henderson

Jedan od tri UFC-ova borca koji nastupaju na najjačem svjetskom grappling natjecanju je i Benson Henderson. Bivši UFC prvak će nastupiti u kategoriji do 77 kilograma, a nakon toga se vraća priprema za novu UFC borbu i novi napad prema pojasa prvaka.

Prije nego krene pripremu za svoju novu UFC borbu, koju će održati u studenom u Seoulu, protiv Thiaga Alvesa, Benson Henderson iskoristio je priliku da iskuša svoje grappling vještina na najjačem svjetskom natjecanju parteraša, ADCC-u, koji danas počinje u brazilskom Sao Paolu. Zanimljivo je bilo čuti razmišljanje bivšeg UFC prvaka kako se odlučio na to.

"Sve ovdje mi je sjajno. Volim Brazil, volim i Sao Paolo, no nisam ovdje zbog zabave, ovdje sam se došao natjecati", rekao je Bendo, a onda nastavio nešto o tome kako se pripremao za ovo natjecanje:

"Moje pripreme nisu ništa drugačije nego kad se pripremam za UFC borbu. I tamo jako puno radimo na grapplingu i BJJ-u, kao i hrvanju. Kondicijska priprema je također gotovo jednaka. Naravno, odradio sam neke ekstra aspekte s mojih grappling trenerom, ali to je to. Također smo odradili nekoliko sparing mečeva po ADCC pravilima."

Nakon što završi ADCC, kreće u pripreme za borbu protiv Thiaga Alvesa, koju će imati na Fight Nightu u Seoulu. Henderson je sigurno bio savršen izbor za taj event, budući da je njegova majka Koreanka. I on je sretan što je dobio priliku nastupiti na eventu kojem se nadao. Prokomentirao je event, izbor protivnika te činjenicu da nastupa ponovno u velter kategoriji.

"Jako mi je drago što sam dio glavne borbe prvog eventa u Južnoj Koreji, bio sam jako sretan kad su me nazvali i to mi ponudili. Sad je najvažnije odraditi dobar nastup. Borbu u velteru sam prihvatio jer su mi to ponudili. Da su dali tako dobru ponudu za borbu u lakoj kategoriji, sigurno bih prihvatio i to, no ovo je prvo došlo. To mi ne predstavlja puno, moj je cilj doći do novog pojasa i to na što brži način mogu", rekao je te dodao nešto o Brazilcu:

"Alves je sjajan borac, borio se za titulu prvaka u ovoj kategoriji, a pobjednik njegove prošle borbe je izborio borbu za naslov. Oduvijek je vrh ove divizije i sigurno je opasan. Veći je od mene, no to mi ne smeta, čak mogu reći da mi se jako sviđa ovaj izazov."

Na kraju je Bendo upitan kad se vidi u borbi za UFC naslov, no odgovor na to pitanje nije htio dati, nego je pokušao objasniti situaciju:

"Ne znam kad bih mogao napasti naslov, jer UFC-ov matchmaking radi na poseban način. Netko može nanizati šest ili sedam pobjeda, pa da nije ozbiljan kandidat, a netko može jednim fantastičnim nastupom odmah izboriti borbu za titulu. Tako da ne bih znao dati pravi odgovor na to pitanje. Ja ću pokušati biti što bolji i uvjerljiviji".

Bendo se u prvom kolu ADCC-a sastaje protiv dagestanskog hrvača Abdukadirov Magomeda, a Fight Nightu u Seulu, na kojem nastupa i Mirko Filipović, je na rasporedu 28. studenog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI