Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ben Egli u nevjerojatnom prevratu obranio titulu na spektakularnom FFC-u 35! | Fight Site

Ben Egli u nevjerojatnom prevratu obranio titulu na spektakularnom FFC-u 35!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.04.2019 09:02h Autor:

foto: FFC

Onog trenutka kad je Ben Egli osvojio FFC titulu velter divizije na FFC-u 31 koji se održao u listopadu 2018., brzo je postao meta. Uskoro su počele i prozivke na društvenim mrežama i u SAD-u i Europi, ali prvak nije ustuknuo ni pred jednim izazovom.

I tako je u prvoj obrani titule za protivnika dobio Joeyja Holta iz Ohija. Holt je opasni i iskusni veteran borilačkih sportova koji je izgubio samo dvaput u karijeri i to od Juliana Lanea i Rona Hanne prije više od pet godina. Nakon što je tada okusio poraz, Holt je uništavao sve pred sobom u velter kategoriji te nanizao šest pobjeda, od čega ih je pet ostvario prekidom.

Već pri samom pogledu na Holtovo zagrijavanje u Fight Domeu ranije te večeri, njegov je plan bio jasan. Kontrolirati sredinu ringa i pokušati borbu držati u stand-upu. Kad se vratio nekoliko sati kasnije u pretrpanu dvoranu, upravo je to i radio te je uspio u prvoj rundi i srušiti prvaka.

Činilo se da nema nade za Eglija. Pao je od udarca, a izazivač je nastavio s novim napadom. Činilo se kao da velter divizija ima novog kralja. No Egli je nekako uspio ustati i preživjeti prvu rundu, unatoč tome što je lelujao na nogama.

Nakon što se sabrao između rundi, Egliju je kut savjetovao da radi ono što najbolje zna – da sruši protivnika i iskoristi svoj BJJ. Prvak je odmah krenuo u rušenje i smjesta krenuo u gušenje iz kojeg se Holt uspio izvući.

Egli je osjetio da bi protivnika u parteru mogao prisiliti na predaju te je ostao strpljiv i sabran nakon čega je uspio izvesti sjajnu giljotinu u sredini druge runde na što je Holt morao tapkati. Nakon toga su ga udarile emocije baš kao i Holt u prvoj rundi i ponio ga je osjećaj euforije i olakšanja.

Ovom je giljotinom Egli upisao desetu pobjedu prisilom na predaju u četrnaest profesionalnih MMA borbi. Sad kad je prvi put obranio titulu, iščekuje nove izazove u FFC ringu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI