Ben Askren se umirovljuje! Dogovorio oproštajnu borbu protiv Shinye Aokija

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.09.2017 17:56h Autor:

Ben Askren

Čini se kako fanovi nikada neće dočekati nastup Bena Askrena u UFC-u. Po mnogima najbolji svjetski borac izvan elitne promocije je odlučio ostvariti ono što je najavio te se umiroviti svojom idućom borbom. A za nju je pripremio spektakl, duel s azijskom MMA legendom, Shinyom Aokijem.

Askren je ovog vikenda došao do nove obrane ONE FC naslova, kojom je došao do profesionalnog skora 17-0. Još je jednom potvrdio kako je velika sportska nepravda što se nikada nije uspio testirati protiv najboljih boraca svijeta, odnosno u UFC-ov oktogonu, no sada se čini kako do toga neće nikada niti doći. Askren je već ranije spominjao mogućnost umirovljenja, no sada je to odlučio uistinu i odraditi.

ONE FC je danas najavio svoj idući event, odnosno event imena  ONE Championship: Immortal Pursuit, koji će se 24. studenog održati u Singapuru. Promocija će na eventu organizirati dugo očekivani revanš borbe Angele Lee i Mei Yamaguchi, no i borbu koja će zanimati sve prave MMA fanove. I to iz dva razloga. Prvi je taj da će se sučeliti Askren i fenomenalni Shinya Aoki, a drugi razlog je taj da je ovo posljednja borba u Askrenovoj karijeri.

Razlog tome je što je Askren odlučio prihvatiti posao kao jedna od vodećih osoba ONE FC promocije, što je samo još jedan dokaz koliko ovog borca cijene u Aziji. A za oproštaj je u Aziji teško pronaći boljeg protivnika nego što je to Shinya Aoki. Ujedno, Askren je najavio kako je ovo svakako njegova posljednja borba, neovisno o ishodu iste.

Aoki je vlasnik skora 29-7 te Shooto, Pride i Dream legenda, a ujedno i još jedan od boraca za kojeg fanovi žale što nije više toga pokazao u Americi. Tamo je nastupio samo tri puta. Prvi puta je napao Strikeforce pojas, gdje je poražen od Gilberta Melendeza, zatim je ostvario jednu pobjedu u istoj promociji, da bi još jednom nastupio u Bellatoru, gdje je poražen od Eddiea Alvareza. U svom posljednjem nastupu u nokautiran od Edwarda Folayang, čime je ujedno izgubio ONE FC pojas lake kategorije, no ovako će odmah dobiti priliku napasti pojas u velteru. Njegova borba na parteru i uistinu ludi načini prisiljavanja protivnika na predaju, gdje se svakako ističe “twister” tehnika, od njega su napravili globalnu legendu. Sada će imati priliku postati još veća, odnosno jedini čovjek koji je savladao Askrena.

Inače, velter kategorije u singapurskoj promociji je do 80 kilograma težine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI