Bellatorove rukavice napravile revoluciju: Više nema lomova ruku, niti uboda u oči!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.05.2014 10:45h Autor:

Nova Powerlock rukavica

Je li Bellator u suradnji s Everlastom postigao revoluciju u proizvodnji MMA rukavica? Prema priopćenju američke borilačke promocije poslanom medijima ovih dana, čini se da jest ili da je barem na dobrom putu.

Od izuma novih "Powerlock rukavica" koje su debitirale na Bellatoru 110 prije dva mjeseca, liječnici nisu ubilježili niti jedan slučaj loma ruke, a održalo se čak devet priredbi. Usporedbe radi u sličnom broju evenata prošlih sezona liječnici su prosječno bilježili od 7 do 9 lomova ruku. Razlika je zaprepašćućuća. O čemu se točno radi?

Nova Bellatorova rukavica debitirala je 28. veljače, a cilj je bio spriječiti ozlijede ruku i ubode prstima u oči protivnika. Zato su Everlastovi dizajneri učinili nekoliko bitnih promjena:

– zaoblili su rukavicu kako prsti ne bi gledali prema protivnikovim očima
– redizajnirali su pjenu u rukavici kako bi se dodatno zaštitile zone najosjetljivije na udarce
– dodali su ekstra štit na prvom i petoj metakarpalnoj kosti koje najčešće stradavaju kod MMA boraca.

Iako sada svi hvale novu "Powerlock" rukavicu, reakcije nakon njezinog debija su bile zabrinjavajuće. Podsjećamo, nakon samo 18 sekindi meča Josha Diekmana i Mannyja Laragota, ovaj potonji je dobio "prst u oko" i dvoboj je morao biti prekinut te proglašen No Contestom. No, Bellatorovi čelnici se nisu pokolebali te su nastavili upotrebljavati novi dizajn rukavica. To se pokazalo kao vrhunska odluka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI