Bellatorova 10. sezona starta danas, Rampage u glavnoj ulozi

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.02.2014 15:45h Autor:

Nakon dva mjeseca pauze, danas starta Bellatorova deseta sezona, a Bellator ponovno ulazi u formu od dvije sezone godišnje. Današnji prvi event predvodi polufinale turnira poluteškaša te četvrtfinalne borbe u perolakoj kategoriji, a u glavnoj ulozi sigurno je Quinton "Rampage" Jackson koji nastupa protiv bivšeg prvaka Christiana M'Pumbua.

Od danas, svaki petak u narednih osam tjedana, na rasporedu će biti po jedan Bellatorov event. A sve započinje danas eventom na kojem nastupa možda i najveća zvijezda na Bellatorovom rosteru, bivši UFC-ov prvak u poluteškoj i posljednji Pride FC prvak u srednjoj kategoriji, Quinton "Rampage" Jackson.

Rampage (33-11) će, nakon što je u debiu u organizaciji savladao Joeya Beltrana, nastupiti u polufinu turnira poluteškaša, a protivnik mu je Christian M'Pumbu (18-5). Kongoanac je bivši Bellatorov prvak, koji je naslov osvojio tako da je postao pobjednik turnira poluteškaša 2011. godine, no prošle godine je svoj pojas izgubio od Attile Vegha, trenutnog prvaka. Inače još nikada u karijeri nije nokautiran, a samo jedan poraz doživio je submissionom (od Jana Blachowitza), dok je četiri puta "kobna" bila odluka sudaca.

U drugom polufinalu sastaju se još dva velika imena. Mikhail Zayats (22-7) će, nakon poraza u finalu pretprošle sezone, krenuti u ponovni pokušaj osvajanja naslova. No, imati će težak posao, jer mu je protivnik bivši Strikeforceov prvak Muhammed "King Mo" Lawal (11-3). King Mo se pokušava vratiti nakon dva poraza od privremenog Bellatorovog prvaka Emanuela Newtona, a put prema titulu započinje kroz ovaj turnir. Fanovi se nadaju pobjedama Rampagea i Kinga Moa te njihovom susretu u finalu, no niti jednom neće biti jednostavno.

Također, na današnjem programu je i četvrtfinale turnira u perolakoj kategoriji, a najveće ime koje se nalazi u turniru je Diego Nunes (18-5), bivši WEC-ov i UFC-ov borac. Također, na turniru nastupa i Goiti Yamauchi (16-1) 21-godišnji japansko-brazilski borac, fenomenalnog jiu jitsua, i jedan od najvećih svjetskih potencijala u perolakoj kategoriji.

Bellator 110

Quinton Jackson – Christian M'Pumbu
Muhammed Lawal – Mikhail Zayats

Diego Nunes – Matt Besette
Daniel Weichel – Scott Cleve
Mike Richman – Desmond Green
Goiti Yamauchi – Will Martinez

Egidius Valavičius – Atanas Djambazov
Andrew Fisher  – Saul Almeida    
 Ryan Quinn –  Andrew Calandrelli    
  Manny Lara –  Josh Diekmann    
  Marvin Maldonado – Rico DiSciullo    
 Pat Schultz –  Dave Roberts

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI