Bellator udario po svojim prvacima! Brooksu otkaz, Minakovu oduzimanje pojasa

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.05.2016 18:18h Autor:

Vitaly Minakov i Will Brooks

Dva zanimljiva poteza, od kojih je jedan i podosta šokantan, povukli su iz vodstva Bellatora. Prvaka lake kategorije, Willa Brooksa, lišili su ugovora s promocijom, dok je teškaškom prvaku Vitaly Minakovu oduzet pojas.

Ovo za Minakova je bilo već ranije očekivano, budući da u Bellatoru nije nastupio od travnja 2014. godine, a ruski neporaženi teškaš je u međuvremenu nastupao u promociji EFN, u dogovoru sa svojim poslodavcima. No, njemu Bellator nije dao raskid ugovor, vjerojatno iz razloga što ne žele da potpiše za UFC, odnosno želi li se boriti u Americi, to će morati biti u Bellatoru.

Zato je otkaz Brooksu pomalo šokantan, znajući kako su od njega stvarali zvijezdu promocije, no Scott Coker je rekao kako njihov prvak već dulje vrijeme izražava nezadovoljstvo uvjetima. Budući da mu je ugovor na izmaku, odlučili su da mu neće ponuditi novi te je dogovoren raskid i Brooks već od sutra može tražiti novog poslodavca.

Gotovo je sigurno kako će Brooks (17-1) svoje mjesto pronaći u UFC-u, gdje bi mogao odmah dobiti priliku napasti Top 10 poredak. Bellatorov prvak postao je nakon što je promociju napustio Eddie Alvarez, i to savladavši Michaela Chandlera, a Chandlera je nakon toga savladao i u uzvratu. Nakon toga je naslov branio još dva puta te je upisao pobjede nad Daveom Jansenom i Marcinom Heldom.

Iako Scott Coker pokušava prikazati kako ih ova situacija nije pogodila, naravno da ne mogu biti sretni odlaskom Brooksa, jednog od najboljih boraca svijeta do 70 kilograma, posebno iz tog razloga što pokušavati biti što konkurentniji UFC-u, a i platežna moć im je porasla. No, čini se da reputacija promocije se još neko vrijeme neće moći mjeriti s onim što nudi UFC.

Novog prvaka lake kategorije Bellator će dobiti kroz borbu Michaela Chandlera i Patrickya Freirea, koju su ugovorili za lipanj, dok još nije poznato što će napraviti s teškaškom titulom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI