Bellator u svoje redove doveo još jedno poznato ex-UFC ime

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.07.2018 13:08h Autor:

Norman Parke

Iz Bellatora je došla vijest kako je roster druge najjače svjetske MMA promocije pojačan jednim od najpoznatijih europskih imena slobodne borbe. Ugovor na više borbi s Bellatorom je potpisao Norman Parke.

31-godišnji Parke dolazi iz Sjeverne Irske i svi ga jako dobro pamtimo iz njegovog vremena provedenog u UFC-u. U oktogonu je odradio devet nastupa, upisavši pet pobjeda, tri poraza i jednu neodlučenu borbu, a ovaj borac lake kategorije otkaz je dobio nakon tri poraza u posljednje četiri borbe. Nije mu u prilog išlo to što je dva poraza doživio izuzetno dvojbenim podijeljenim odlukama, UFC više nije imao interesa zadržati ovog vrlo kvalitetnog borca.

To je bilo početkom 2016. godine, a od tada je Parke odradio šest nastupa upisavši četiri pobjede, jedan poraz te jednu poništenu borbu. Taj poraz dolazi mu iz borbe za KSW titulu, gdje ga je savladao Mateusz Gamrot, no i tu se govorilo o vrlo dvojbenoj odluci pa je organiziran revanš, koji je na kraju poništen nakon uboda u oko. Posljednju borbu Parke je odradio u promociji Brave te je upisao pobjedu kojom je došao do skora 25-6-1. Sada je uslijedio poziv Bellatora, kojeg je prihvatio te automatski postaje jedan od glavnih i najpoznatijih boraca lake kategorije druge najveće svjetske MMA promocije. Parkeu je bio već dogovoren nastup na KSW eventu kojeg će u lipnju održati u londonskoj Wembley Areni, no sada od tog nastupa vjerojatno neće biti ništa.

Nije poznato kako bi Parke mogao nastupiti kod novog poslodavca, kao niti to namjerava li ga promocija u početku držati kao borca za europske evente ili ga odmah misle odvesti u Ameriku, gdje bi zahvaljujući svom rezimeu mogao biti jednu borbu od napada na titulu prvaka, koja je trenutno u vlasništvu Brenta Primusa, koji se nije borio još od lipnja prošle godine, kada ju je nakon ozljede Michaela Chandlera osvojio. Chandler je svakako u igri za revanš, koji je već bio dogovoren, ali postoji mogućnost da se Primusu i oduzme titule, ukoliko ju u skorije vrijeme ne bude sposoban braniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI