Bellator svojoj novoj nadi namijenio protivnicu omjera 0-12, komisija zabranila borbu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.01.2019 13:51h Autor:

Valerie Loureda

Bellator je jesenas napravio vrlo zanimljiv posao potpisavši američku tae kwon do nadu Valerie Louredu. Ova 20-godišnjakinja u promociji je trebala odraditi i svoj profesionalni debi, no protivnica joj neće biti borkinja koju joj je Bellator prvobitno namijenio.

Valerie Loureda inače dolazi iz borilačke obitelji te je u tae kwon dou od malih nogu. Bila je veliki američki potencijal, uvrštena je u olimpijsku reprezentaciju za igre 2020. godine u Tokiju, no onda je prepoznala MMA kao svoj poziv. Kao osvajačica brojnih odlična u mlađim kategorijama te kao djevojka zanimljivog izgleda i priče, već od ranije bila je često u medijima pa je stekla svojevrsnu popularnost. Tako je Bellator prepoznao priliku da od nje stvori svoju novu zvijezdu, možda i prvu pravu žensku zvijezdu.

U studenom su potpisali ugovor s njom, nakon što je odradila tri amaterske MMA borbe te je slavila u dvije od njih. Ugovorili su joj profesionalni debi nastup za Bellator 215 event, koji se održava 15. veljače u Uncasvilleu. Trebala se boriti protiv Anastasie Bruce, borkinje kojoj to također treba biti profesionalni debi. No, danas je ta borba zabranjena od strane atletske komisije. Naime, planirana protivnica je do sada nastupila u 12 amaterskih borbi te je u apsolutno svima poražena.

Mediji su odmah otkrili kako je predsjednik moheganske komisije, Mike Mazzulli objasnio Bellatoru zbog čega neće dozvoliti nastup Alexandri Bruce te je promocija upućena da pronađe novu protivnicu za talentiranu 20-godišnju borkinju. Oni će to na kraju i napraviti.

Inače, znamo da je termin “bildanje/pumpanje skora” vrlo čest u boksu te u MMA-u na nižoj razini, posebno u Brazilu. Ovakve primjere baš nismo često viđali u najvećim promocijama svijeta, posebno ne onoj koja se diči time da su broj 2, s tendencijom da u budućnosti postanu broj 1. Slične primjere, u blažem obliku, vidjeli smo u slučaju Michaela Pagea i A.J. McKeea, ali ovo je bio uistinu neugledan pokušaj Bellatora, posebno jer čisto sumnjamo da nisu znali kakav Alexandra Bruce rezime ima iza sebe. No, s djevojkom kao što je Valerie Loureda nemaju namjeru napraviti krivi korak.

View this post on Instagram

sprawling in my sleep

A post shared by Master Valerie Loureda (@valerieloureda) on

View this post on Instagram

💋 @venum

A post shared by Master Valerie Loureda (@valerieloureda) on

View this post on Instagram

Here to take over

A post shared by Master Valerie Loureda (@valerieloureda) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI