Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bellator pretekao UFC, ugovorili veliki event na Havajima | Fight Site

Bellator pretekao UFC, ugovorili veliki event na Havajima

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.09.2018 19:30h Autor:

Hawaii

Dok UFC konstantno odgađa odlazak na Havaje, Bellator je iskoristio prvu priliku za organizirati event u po mnogima najljepšem dijelu planeta zemlje. Priliku da titulu brani kod kuće dobiti će njihova havajska prvakinja, Ilima Lei-MacFarlane.

Još od vremena kad je B.J. Penn bio najveća UFC zvijezda, dolazak oktogona na Havaje opcije je o kojoj se često govori. Otkako je zvijezda postao Max Holloway, to je postalo još aktualnije, budući da je prvak perolake kategorije poprilično glasan po pitanju toga te konstantno poziva vodstvo organizacije na dolazak u 50. američku saveznu državu. UFC se na to još nije odlučio, uz iznošenje svakakvih razloga, no ti isti Bellatoru ne predstavljaju problem.

Otkako je Ilima-Lei MacFarlane postača njihova prvakinja muha kategorije, odlazak na otočje postao je izvjestan. I to se sada i dogovorilo te će se 15. prosinca na Havajima održati prvi elitni MMA event, što je velika stvar za otočje koje redovne daje gomilu kvalitetnih boraca i borkinja. Ilima-Lei MacFarlane tamo će braniti titulu protiv Valerie Letourneau, a uskoro bi trebalo biti poznata i većina ostalih borbi. Za sada se zna kako će se tamo susresti Ed Ruth i Neiman Gracie u prvom krugu velteraškog turnira, a njihova borba imala je datum još i prije nego se znalo gdje će se kavez tada nalaziti.

MacFarlane je prvakinja postala u studenom prošle godine, a titule obranila jednom te je trenutno vlasnica profesionalnog skora 8-0, a uspješna je bila i u svih pet amaterskih borbi koje je odradila. Letourneau je Bellatoru pristupila nakon što je napustila UFC, koji tada još nije odlučio uvesti njenu prirodnu muha kategoriju te je u promociji upisala dvije pobjede u isto toliko nastupa, čime je izborila ovu priliku.

Na neki način bi ovo ipak moglo biti dobro po UFC, jer će Bellator sigurno istražiti tržište te će UFC dobiti odgovore na neka pitanja koja ih more oko potencijalno odlaska na Havaje. I sigurno će tamo imati poneku svoju osobu koja će to provjeriti iz prve ruke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI