Bellator ozbiljno prijeti UFC-u po gledanosti

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 27.06.2017 10:34h Autor:

Bellator 180

Spike i Bellator objavili su u ponedjeljak kako je njihov najveći poduhvat do sada u prosjeku pratila 901 tisuća gledatelja, točnije, njihove preliminarne borbe. Ova brojka obuhvaća gledatelje dvije TV postaje, Spike-a i CMT-a koje su simultano prenosile priredbu. Točan broj gledatelja po postaji još nije dostupan.

Brojka od 901 tisuću gledatelja je gotovo istovjetna onoj koju UFC ostvaruje za svoje preliminarne borbe. UFC-ove preliminarne borbe su u prosjeku 2017. godine imale 902 tisuće gledatelja, ali to se odnosi samo na jednu postaju.

Glavna borba večeri u kojoj je Ryan Bader osvojio Bellatorov pojas poluteške kategorije protiv Phila Davisa, privukao je 1,1 milijun gledatalja kombinirano na obje postaje.

Bellator se bacio u ogroman trošak, organizirajući tri borbe za titulu i troškovima televizijskog prijenosa iz najskuplje dvorane na svijetu, ‘Madison Square Gardena’.

Pošto se točan broj prodanih ‘pay-per-viewa’ još ne zna, dobar pokazatelj su Google pretrage priredbe kojih je u subotu navečer bilo 200 tisuća. Tom brojkom pretraga, Bellatorov event je bio druga najtraženija stvar te večeri na Googleu. Za usporedbu, nedavne UFC-ove ‘pay-per-view’ priredbe imale su 500 tisuća kupnji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI