Bellator otpustio bivšeg teškaškog prvaka Aleksandera Volkova

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.11.2015 10:49h Autor:

Aleksander Volkov

Bellator je iznenađujuće otpustio svog bivšeg teškaškog prvaka Aleksandra Volkova. Iako u posljednja dva nastupa ima poraza, otpuštanje ovog 27-godišnjaka se uistinu nije očekivalo, no čini se kako Scott Coker ponovno ima neke svoje zanimljive planove.

Dva metra visoki Volkov je u Bellator stigao 2012. godine, nakon što je većinom nastupao u M-1 Global organizaciji. Tamo je ostvario osam pobjeda i tri poraza te se iskazao kao jedan od talentiranijih ruskih boraca, nakon čega je uslijedio put "preko bare".

Bilo je to u vrijeme kad je Bellator ostao bez teškaškog prvaka te se Volkov odmah našao u turniru osmorice, gdje je pobjednik postajao novi nositelj pojasa. Pobjedama protiv Bretta Rodgersa, Viniciousa Queiroza i Richarda Halea, unutar samo dva mjeseca razmaka, je to i ostvario, postavši drugi Bellatorov prvak u teškoj kategoriji. I to sve s tek napunjene 24 godine.

Krajem iduće godine prvi put je branio pojas prvaka, kad se sastao s Vitalijem Minakovim, no završio je nokautiran u prvoj rundi, ostavši bez titule. Prošle godine ušao je u novi turnir, gdje je ponovno u dva mjeseca razmaka naslagao Marka Holatu, Mighty Moa te trenutno WSOF prvaka, Blagoia Ivanova, kojeg je riješio prekrasnim submissionom. Time je izborio priliku pokušati vratiti pojas protiv Minakova.

No, budući da je Minakov bio ozlijeđen, a nakon povratka još nije nastupio u Bellatoru, Volkov je prihvatio druge borbe. Tako je prvo podijeljenom odlukom u travnju poražen od Tonya Johnsona, a nakon toga se sastao i s Cheickom Kongom te je poražen jednoglasnom odlukom. Ta se borba dogodila krajem lipnja. Profesionalni skor u ovom trenutku mu je 24-6.

Sve je rezultiralo ovim iznenađujućim otkazom, za momka koji je bivši prvak te je bio i nominalno prvi izazivač za titulu. Posebno je čudno zbog činjenica da Bellator ima izuzetno slabu konkurenciju u teškoj kategoriji te da se rijetko koja teškaška borba i nađe na njihovim eventima. Nema sumnje kako će njegov status slobodnog borca zainteresirati mnoge organizacije, a ne bi smo se čudili niti da ga vidimo u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI