Bellator najavio novi cirkus: Sharmock protiv Royce Graciea, Kimbo protiv bivšeg tjelohranitelja (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.11.2015 13:33h Autor:

plakat

Tijekom održavanja jučerašnjeg Bellator 145 eventa, najavljen je organizacijin event za veljaču, odnosno dvije glavne borbe za njega. Nakon što smo saznali koje su, teško je biti objektivan i najaviti to kao neki ozbiljan sportski MMA event.

Jer teško je shvatiti ozbiljno event gdje će sudionici glavne borbe zajedno imati 101 godinu starosti. Upravo toliki je zbroj godina dvije glavne zvijezde eventa, Kena Shamrocka i Roycea Graciea, koji će se zapravo sastati po treći put u karijeri. Posljednji put je to bilo prije točno 20 godina, na UFC 5 eventu, kad su obojica bili na vrhuncu svojih karijera.

Zanimljivo, njihov prvi susret dogodio se na UFC 1 eventu, kad se Gracie pojavio te svijet upoznao s vještinom imena brazilski jiu jitsu. Shamrock je već ranije odradio tri borbe u Japanu, odnosno organizaciji Pancrase, koja je zapravo preteča MMA-a kakvog danas poznajemo, i došao je na taj prvi povijesni UFC kao favorit. No, već u prvoj minuti njihove polufinalne borbe upao je u zamku Graciea, kasnijeg pobjednika tog, ali i još dva kasnija turnira.

Dvije godine kasnije, Shamrock je ipak došao spremniji i iskusniji, kao "King of Pancrease" te je njihova borba, nakon 36 minuta, završila bez pobjednika. Što mogu 20 godina kasnije? Teško je i pretpostaviti. Shamrock je ovo ljeto nastupio prvi put nakon pet godina te nije izgledao dobro i poražen je od Kimbo Slicea, a u posljednjih 13 borbi ima čak deset poraza. Royce se umirovio nakon što je 2007. godine savladao "Gracie Huntera", Kazushia Sakurabu, koji ga je ranije savladao. Prije tog se vratio u UFC te doživio poraz od Matta Hughesa te su mu ta dva spomenuta poraza ujedno i jedini u karijeri.

A ako je ovaj meč čudan i nema prave veze sa sportom, što tek reći za onaj između Kimba Silcea i Dhafira "Da Da 5000" Harrisa? Za Kimba se znalo da će nastupiti na ovom eventu, no protivnika je malo tko mogao pretpostaviti. Zapravo, riječ je o njegovom bivšem velikom prijatelju i tjelohranitelju, koji se također proslavio uličnim borbama na Youtubeu

S vremenom su njih dvojica prilično zahladili svoje odnose, a sve je kulminiralo nakon što je Dhafir ljetos prozvao Kimba. Tako je bacio udicu za koju se prihvatio Scott Coker, koji je odlučio organizirati njihovu borbu.

Već je poznato kako će se borba Shamrocka i Graciea održati u otvorenoj kategoriji, odnosno bez ikakve težinske granice, a iz Bellatora su obavijestili da se Atletska komisija Teksasa već složila s tim. 

Zanimljivo, ove borbe je najavio Kurt Angle, za kojeg se očekivalo da će objaviti svoj potpis za Bellator i borbu protiv Shamrocka. No, ova bivša kečerska zvijezda je zapravo sve iznenadila te najavila ovaj event, koji uistinu nitko nije očekivao. Bellatoru će ovo sigurno donijeti gledanost, no koliko ovaj cirkus ima veze sa sportom? Vrlo malo!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI