Bellator kreće žestoko u rat s UFC-om, Mousasi brani titulu na velikom eventu u siječnju

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.11.2018 12:20h Autor:

Gegard Mousasi

Poznat je datum iduće borbe za Bellatorovu titulu srednje kategorije, koja je u vlasništvu Gegarda Mousasia. On će ju braniti 26. siječnja iduće godine, na Bellator 214 eventu kojeg predvodi finalna borba teškaškog Grand Prix turnira.

Ono što je kod ove vijesti čak i važnije od samog nastupa jedne od najvećih Bellatorovih zvijezda je činjenica da se druga najveća promocija ovim putem otvoreno upušta u rat s UFC-om. U pitanju je rat oko gledatelja. Naime, Bellator 214 prvi je event potvrđen za 26. siječnja te je najavljeno kako će se na njemu održati finale teškaškog Grand Prixa, između Fedora Emelianenka i Ryana Badera. Samo par dana kasnije, UFC je za isti datum najavio UFC 233 event, prvi njihov PPV event u idućoj godini.

Tada je bilo jasno kako UFC namjerava krenuti u bitku za gledatelje s Bellatorom, odnosno da namjerava čak i riskirati dio svojih, da bi smanjili gledanost velikog eventa svog glavnog konkurenta. Počelo se pričati o tome kako bi Bellator mogao čak mijenjati datum finala, ali i o nekim drugim opcijama, no druga najveća promocija na kraju ulazi u otvoren rat. Kako drugačija protumačiti to što na isti event dodaju obranu titule prvaka jedne od svojih najvećih zvijezda.

Mousasiu će to biti druga obrana Bellatorovog pojasa, nakon što ga je u svibnju osvojio, a u rujnu obranio, savladavši Rorya MacDonalda. Najavio je skorašnji odlazak u polutešku kategoriju, no on će se još neko vrijeme odgoditi, vjerojatno dok se vidi što će biti s pojasom. On je trenutno kod Ryana Badera, a budući da se on bori za onaj teškaški, ne može nitko biti siguran da će odlučiti zadržati ga.

Što se tiče Mousasijevog protivnika, Rafael Lovato Jr. slavio je u svih devet dosadašnjih MMA borbi u kojima je nastupio, od čega je posljednjih pet bilo u Bellatoru. Nakon slavlja u posljednjem nastupu bilo je jasno kako je on idući u borbi za titulu, a sada se to samo potvrdilo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI