Bellator doveo ponos Filipina, svjetsku boksačku prvakinju

Ostale vijesti 20.09.2017 12:28h Autor:

Manny Pacquiao i Ana Julaton

Bellator je pojačao svoj ženski dio rostera dovođenjem Ane Julaton, bivše boksačke svjetske prvakinje i jedne od najbržih boksačica u povijesti. 

Iako je rođena u Kaliforniji i tamo živi cijeli život, ova kći filipinskih roditeljima je nevjerojatno popularna u njihovoj domovini. Često je nazivana ponosom Filipina, no njoj najdraži nadimak je svakako “ženski Pacquiao”. Tome je pridonijelo osvajanja dva svjetske boksačka naslova, no unatoč tome se 2014. godine odlučila prebaciti na MMA.

Julaton je zapravo imala vrlo uspješnu amatersku boksačku karijeru, nakon koje je kontaktirala Freddiea Roacha, 2007. godine. Poznati boksački trener je počeo raditi s njom, a od samog početka je bio oduševljen njenom brzinom i načinom kretanja. Trebale su joj samo dvije godine profesionalne karijere da bi došla do svog prvog svjetskog naslova, a godinu kasnije i drugog.

Boksačku karijeru prekinula je 2013. godine, da bi se bavila modelingom i snimanjem reklama, no vraća se 18 mjeseci kasnije i odrađuje još jedan meč. S boksačkim skorom 14-4-1 iza sebe, odlučuje iskoristiti svoju popularnost u Aziji i potpisuje za najbolju tamošnju MMA promociju, ONE FC. MMA debi odradila je u veljači 2014. godine te iste godine odrađuje tri borbe, uz dvije pobjede i jedan poraz. Godinu kasnije nastupa još jednom, no upisuje poraz i odlučuje se posvetiti treniranju grapplinga. Počinje raditi s bivšim UFC prvakom, Frankom Mirom te se u proljeće 2017. godine prijavljuje na Ultimate Fighter.

UFC ju ipak nije odlučio angažirati u 26. sezonu svog showa, iako je samo njeno pojavljivanje dovelo do velikog interesa medija. Možda je problem u njenih 37 godina, no gledajući da u showu nastupa godinu starija Barb Honchak, ne možemo biti sigurni. Julaton je ipak ostala podosta aktivna u medijima, za neke je televizije komentirala meč Mayweathera i McGregora i uslijedio je poziv iz Bellatora, za koji bi trebala debitirati krajem ove ili početkom iduće godine.

Iako joj je 37, Ana tvrdi da se osjeća sjajno te da nekoliko idućih godina može nastupati na visokoj razini. Bellator je ovim putem doveo na svoj roster već drugu svjetsku boksačku prvakinju, nakon što je ljetos debi upisala Heather Hardy. Osim toga, Julaton je više puta proglašavana najljepšom sportašicom Azije, iz čega su uslijedili modeling angažmani, pa će i na tom polju sigurno poentirati. Mi se veselimo njenom prvom nastupu.

Objavu dijeli Ana Julaton (@anajulaton)

Objavu dijeli Ana Julaton (@anajulaton)

Objavu dijeli Ana Julaton (@anajulaton)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI