Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bellator dogovorio sudar svoja dva najveća prvaka | Fight Site

Bellator dogovorio sudar svoja dva najveća prvaka

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.02.2019 18:28h Autor:

Michael Chandler i Patricio Pitbull

Bellator je dogovorio svoju vjerojatno najveću unutarpromocijsku borbu do sada. Međusobno će sučeliti dva prvaka, ali ujedno i dvije najveće legende promocije, Michaela Chandlera i Patricia Pitbull Freirea.

U pitanju je duel prvaka lake i prvaka perolake kategorije, no susresti će se u lakoj kategoriji. To bi značilo kako će Chandler ovim putem biti prvak koji brani titulu, dok Freire postaje izazivač u lovu na drugi pojas promocije čiji je postao svojevrsni zaštitni znak.

32-godišnji Chandler (19-4) trenutno je prvak lake kategorije po treći put. Član promocije je od 2010. godine, a prvi put je titulu osvojio godinu kasnije, pobijedivši Eddiea Alvareza u vjerojatno najboljoj Bellator borbi do sada. Titulu je kasnije od Alvareza u revanšu izgubio, da bi mu ponovno pripala 2016. Tad je za titulu savladao starijeg brata Freirea, Patrickya. Titulu je izgubio 2017. nakon ozljede u borbi protiv Brenta Primusa, da bi istu vratio u prosincu prošle godine, kad je bio uspješan u revanšu. Ovo će mu biti prva obrana titule u trećoj šampionskoj vladavini.

Patricio Freire (28-4) godinu je dana mlađi od njega i on titulu perolake kategorije drži po drugi put. Nekoliko godina bio je dio sjajnog Bellatorovog trojca perolake kategorije, zajedno s Danielom Strausom i Patom Curranom. Upravo su ga njih dvojica svaki po jednom pobjeđivali, no on niti jednom nije ostao dužan. Posebno Strausu, koji mu je prvi put oduzeo titulu, njega je pobijedio dva puta. Do sada je dva puta obranio titulu tijekom ove vladavine, a sada ide po drugi pojas. Po njega će otići u kategoriji gdje se već jednom borio u Bellator karijeri. 2016. godine poražen je od Bensona Hendersona, no u toj borbi je ozlijedio nogu i to je bio razlog predaje prije nego je uspio zapravo i pokazati što može.

Ukoliko pobijedi u ovoj borbi, Freire će postati drugi istovremeni dvostruki Bellatorov prvak, a to bi čak bio istovremeno s prvim, odnosno s Ryanom Baderom. Borbu je promocija ugovorila za Bellator 221 priredbu, koja se održava 11. svibnja. Chandler i Freire taj će program i predvoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI