Bellator dogovorio novu borbu Gegarda Mousasija

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.03.2019 19:12h Autor:

Gegard Mousasi (Instagram)

Poznato je kad će se u Bellatorov kavez vratiti Gegard Mousasi. Dogodit će se to u Londonu, na priredbi koju promocija planira za lipanj. Mousasi će drugi put braniti naslov prvaka srednje kategorije te će se boriti protiv Rafaela Lovata Jr.

U pitanju je borba koja je bila planirana za prvu ovogodišnju Bellatorovu priredbu, no Mousasi se tada ozlijedio i bio je prisiljen otkazati nastup. Lovato je tada također uklonjen s programa i čekao je novu priliku za napad na titulu. Bellator mu je obećao kako ostaje prvi izazivač i to će mu ovim putem službeno ostvariti.

Mousasi (45-6-2) je pojas osvojio u svibnju prošle godine, sjajnom pobjedom nad Rafaelom Carvalhom, a obranio ga je par mjeseci kasnije dominantnom predstavom u “superfightu” protiv Rorya MacDonalda. Trenutno se nalazi u nizu od osam pobjeda, uključujući pet pobjeda koje je ostvario kao UFC borac prije nego je napustio najveću svjetsku promociju.

Što se tiče Lovata (9-0), ovaj 35-godišnji majstor brazilske jiu-jitse je svoj MMA put izgradio u Bellatoru, ostvarivši pet pobjeda u jednako toliko nastupa. Iako biste mogli pretpostaviti da je Brazilac, radi se o američkom borcu. Četverostruki je svjetski prvak u različitim BJJ promocijama i verzijama. Tako se i njegov stil borbe bazira na parteru i što bržem odvođenju borbe u taj segment.

Londonska priredba planirana je za 22. lipnja i ovo bi trebala biti glavna borba. No, Bellator je već najavio vrlo jak program. Ne sumnjamo kako će to tako i biti, možemo samo žaliti zbog zdravstvenih problema Mirka Filipovića, zbog kojih se morao umiroviti, jer u suprotnom bi se sigurno i on našao na ovom eventu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI