Bellator 206: Mousasi prebio MacDonalda, Rampage izjednačio na 2:2, Lima ugušio Koreškova u petoj (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 30.09.2018 08:54h Autor:

Mousasi vs. MacDonald

Bellator 206 apsolutno je opravdao očekivanja i nazive najvećim eventom u povijesti ove promocije. No, očekivanja nije opravdao Rory MacDonald koji nije mogao parirati Gegardu Mousasiu u glavnoj borbi te je poražen prekidom u drugoj rundi. Rampage Jackson je također u drugoj rundi nokautirao Wanderleia Silvu, a trilogija između Douglasa Lime i Andreya Koreshkova završena je pobjedom Lime gušenjem u petoj rundi.

Na kraju ovog eventa možemo reći kako su kategorije tu s razlogom, budući da je Rory MacDonald potvrdio kako se na 84 kilograma ipak ne može snalaziti kao u svojoj diviziji. Imao je Kanađanin svojih trenutaka u borbi protiv Gegard Mousasia, no na kraju je sve završilo demoliranjem koje Roryevim fanovima nije bilo lako gledati. Mousasi je jako brzo osjetio distancu te je kombinacijom prednjeg direkta, koji je većinom pogađao metu i unutarnjeg low kicka konstantno držao MacDonalda u popriličnoj neugodi. Nije mu dozvolio gotovo niti u jednom trenutku opuštanje ili preuzimanje kontrole te su napadi MacDonalda izgledali nepripremljeno i tako ih je prvak srednje kategorije vrlo lako branio. Pametnom taktikom uzeo je Mousasi prvu rundu, a šteta na licu njegovog protivnika već je bila vidljiva.

Trenutak koji je odlučio borbu zapravo je bio dokaz MacDonaldove frustriranosti. Vidjevši da ne može napraviti baš ništa, iz očaja kreće na Imanari Roll, odnosno pokušava uhvatiti Mousasievu nogu u “škare”. To je izgledalo vrlo nespretno te Mousasi brani napad, ali i koristi ga da se nađe u gornjoj poziciji u parteru. Tu kreće serija udaraca šakama i laktovima, a kada je bilo vidljivo da MacDonald više nema nikakve šanse te da je sve dalje samo primanje batina, borba je prekinuta. Mousasi je tako došao do svoje osme pobjede u nizu i prve obrane Bellatorovog pojasa.

Sunaslovna borba donijela je četvrti okršaj Quintona “Rampage” Jacksona i Wanderleia Silve, a fanovi su ovdje mogli biti zadovoljni viđenim. Silva je pokazao kako u njemu i dalje ima srca borca te je on bio agresivniji sudionik ove borbe, čime je tjerao Jacksona na kretanje unazad. Nije uspio napraviti štetu koja bi Jacksona bacila u probleme, no Silva je svakako kroz većinu prve runde pokazivao više. No, godine su se vidjele u drugoj dionici, gdje je Silva ušao potrošen i umoran. Jackson se puno bolje sačuvao snagu, a to je iskoristio sredinom runde kada uslijed jednog napada uspijevao povezati desni kroše i lijevi aperkat. Vrlo brzo nakon toga bilo je gotovo te su Jackson i Silva sada na 2:2. Jackson je dobio obje borbe u Americi, a Silva obje u Japanu. Peta borba na “neutralnom” terenu?

Turnir velter kategorije otvoren je trećom borbom Douglasa Lime i Andreya Koreshkova, a najsretnije osobe nakon borbe mogu biti tri bodova suca, jer je teško zaključiti što bi napravili da je ona otišla do kraja. Lima i Koreshkov su kroz četiri runde pokazivali zašto ih se smatra dvojicom od tri najbolja Bellatorova velteraša i svaki puta kada bi dobio dojam da je jedan napokon u prednosti, ovaj drugi bi se vratio. Nećemo i ne možemo prognozorirati kakva je bila situacija nakon četiri runde, jer apsolutno svaka mogla je otići na bilo koju stranu i nitko ne bi mogao prigovoriti. Neće morati niti ovako jer je Lima u petoj rundi ipak uspio pronaći ono što su obojica tražili cijelu borbu, priliku da ju završe. Došao je do dominantne pozicije u parteru, odakle preuzimanje leđa i sredinom posljednje dionice prisiljava ruskog borca na tapkanje. Lima tako odlazi u drugi krug turnira gdje ga čeka pobjednik borbe Paula Daleya i Michaela Pagea.

Na program se našao i mladi Aaron Pico, koji je još jednom potvrdio kako je poraz iz njegove prve borbe bio dokaz neiskustva i možda prevelike samouvjerenosti. Bivšeg izazivača perolake kategorije, Leandra Higa nokautirao je u prvoj rundi, čime je sebe možda promovirao među glavne kandidate za napad na pojas. Pobjede na glavnom programu još su ostvarili Keri Melendez, koja je bila bolja od Dakote Zimmerman i talentirani nokauter Gaston Bolason.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI