Bellator 195: Caldwell u prvoj obrani bantam titule, hoće li Kristina Williams uništiti Ducote kao što je uništila Heather Hardy?

Ostale vijesti 27.02.2018 16:00h Autor:

Bellator 195

Bellator sa svojim 195. izdanjem ovog vikenda donosi borbu za titlu bantam divizije između Darriona Caldwella koji po prvi put brani svoj pojas i to protiv Leandra Higa. Jedna od ponajvećih svjetskih MMA organizacija s ovom priredbom ponovno dolazi u WinStar World Casino and Resort u Thackervilleu u državi Oklahoma, a upravo je ovdje ‘The Wolf’ i osvojio titulu najboljeg u diviziji nešto ranije ove godine.

Bellator 195 pratite u izravnom prijenosu 3. ožujka, u noći s petka na subotu od 3 sata poslije ponoći na Fight Channelu ili u PPV prijenosu na fightchanneltv.com!

Caldwell u prvoj obrani bantam titule

Darrion Caldwell (11-1) je atraktivan mladi borac koji se probio do samog vrha krcate Bellatorove bantam divizije, a bit će zanimljivo i odgledati kako će odraditi svoju prvu obranu protiv nevjerojatno opasnog Leandra Higa koji je poznat po svojim ‘submissionima’.

Bantam prvak Caldwell polako se uspinjao do trona od kad je potpisao ugovor s ovom organizacijom u 2014. Prije negoli je u borbi za titulu pobijedio Eduarda Dantasa na Bellatoru 184 nakon čega je imao 8-1 i titulu, Caldwell je nanizao pet pobjeda nokautom ili ‘submissionom’ u prvoj rundi. I kao kruna svega toga sjeo je i nevjerojatan prekid u borbi u kojoj je izdominirao bivšeg prvaka u više divizija, Joea Warrena. Osim toga, iako dolazi iz New Jerseyja, Caldwell u Kaliforniji trenira s Bellatorovim ponajboljim borcima kao što su Phil Davis i Justin Lawrence, a bio je i jedan od glavnih sparing partnera bivšeg UFC bantam prvaka Dominicka Cruza.

Leandro Higo (18-3) je za Bellator potpisao u veljači nakon osam uzastopnih pobjeda koje uključuju i Legacy Fighting Alliance pojas. U kavez će ući nakon impresivne pobjede na Joeom Taimanglom, a jedna od zanimljivih činjenica od njemu je i da se natjecao 2015. u TUF-u i to u ‘The Ultimate Fighter: Brazil 4’ sezoni. Ovaj ponosi nositelj olimpijske baklje na Olimpijskim ljetnim igrama 2016. u Brazilu, u novom će pohodu dati sve da se domogne i Bellatorova zlata, a hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo već ovog vikenda. Sve u svemu, bit će ovo sjajan okršaj dva vrhunska grapplera.

Joe Warren protiv Joea Taimangla

Joe Warren (15-6), trostruki Bellatorov prvak, vraća se u akciju po prvi put ove godine i to u još jednoj bantam borbi glavnog dijela programa Bellatora 195. Ovaj 41-godišnji MMA veteran nizao je naizmjenično pobjede i poraze u zadnjih sedam nastupa. Lani je nastupio samo jedanput i tad je pobijedio Stevea Garciju na Bellatoru 181. Warrenov profesionalni rezultat za sada iznosi 15-6, a bio je i vlasnik Bellatorove titule perolake i bantam divizije, kao i privremene bantam titule.

Joe Taimanglo (23-8-1) dolazi iz Guama i u ovom će nastupu dati sve od sebe da prekine niz od sva poraza nakon što je jednoglasnom odlukom izgubio od prije spomenutih boraca, Leandra Higa i Darriona Caldwella koji se na istom eventu bore za titulu. Zanimljivo je i što je Caldwell u prvom susretu s Taimanglom izgubio ‘submissionom’ u trećoj rundi na Bellatoru 159.

Kristina Williams vs. Emily Ducote

Na Bellatoru 195 čeka nas i jedna zanimljiva ženska borba u kojoj će Kristina Williams (1-0) sigurno pokušati kapitalizirati svoju prvu profesionalnu MMA pobjedu i to tehničkim nokautom u kojoj je pobijedila razvikanu i uvelike favoriziranu Heather Hardy prošlog listopada. Williams je protiv poznate boksačice dokazala da je vrsna udaračica te je liječnik u drugoj rundi morao zaustaviti borbu. U amaterskoj karijeri je neporažena.

Nešto iskusnija Emily Ducote (6-3) u kavez će ući nakon poraza ‘submissionom’ koji joj je nanijela Ilima Macfarlane na Bellatoru 186 u studenom prošle godine. Ovo im je bio drugi susret i drugi put da je Macfarlane porazila Ducote, a time i osvojila inauguralnu žensku titulu muha divizije. Ducote je u revanš ušla nakon pobjeda nad Jessicom Middleton i Katy Collins.

Bellator 195 pratite u izravnom prijenosu 3. ožujka, u noći s petka na subotu od 3 sata poslije ponoći na Fight Channelu ili u PPV prijenosu na fightchanneltv.com!

Bellator 195

Darrion Caldwell vs. Leandro Higo

Joe Warren vs. Joe Taimanglo

Kristina Williams vs. Emily Ducote

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI