Bellator 188: Povratak u Izrael!

Ostale vijesti 13.11.2017 14:07h Autor:

Bellator 188

Bellator 188 obilježit će drugi posjet ove promocije Tel Avivu nakon rasprodanog Bellatora 164 na kojem su se borili Douglas Lima i Andrey Koreshkov u meču za titulu velter divizije. Iako je event trebao predvoditi okršaj Weichela i Freirea u meču za titulu koji je otpao zbog ozlijede, u ‘main eventu’ će se boriti Jeremiah Labiano i Noad Lahat.

Bellator 188 pratite 18. studenog, u noći s petka na subotu u tri sata poslije ponoći na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Bellator 188 ostao je bez glavne borbe večeri priredbe koja je na rasporedu ovaj tjedan u izraelskom Tel Avivu. U ‘main eventu’ večeri su se trebali susresti prvak u perolakoj kategoriji Patricio Freire i izazivač Daniel Weichel u revanšu za titulu. Danielu Weichelu je za dlaku izmakao Bellatorov pojas pero divizije prvi put kad se borio s prvakom Patriciom Friereom. I sad je trebao dobiti novu priliku.

“Pitbull” je morao odustati od meča radi ozljede koljena, a s obzirom na nedostatak vremena, Bellator se nije odlučio za novog protivnika, nego su odlučili maknuti Weichela i Freirea s popisa borbi. Navodno će se dvoboj Freire vs. Weichel održati čim se prvak oporavi, a meč između bivšeg UFC borca Noada Lahata (11-3 MMA, 2-1 BMMA) i Jeremiaha Labiana (11-5 MMA, 2-1 BMMA) postao je glavna borba.

I Lahat i Labiano će u borbu ući  s jednakim rezultatom u Bellatorovom kavezu te podjednakim iskustvom. Noad Lahat je američki borac izraelskog porijekla koji je također bio tek drugi Izraelac koji se borio u UFC-u kojem se priključio 2014. Nakon dvije pobjede i dva poraza, 2016. godine prelazi u Bellator. U Bellatoru mu je sjajno krenulo s obzirom da je u prve dvije borbe pobijedio Scotta Clevea kojeg je na RNC dobio u prvoj rundi, a na isti je način dovršio i narednog protivnika Lloyda Cartera u drugoj rundi. No ‘treća sreća’ mu ipak nije išla na ruku, pa je tako u svom zadnjem nastupu izgubio od Henryja Corralesa na odluku.

Njegov protivnik Jeremiah Labiano iz SAD-a u kavez ovog vikenda ulazi s dvije pobjede i sigurno neće olako odustati od svog pobjedničkog niza.

UFC veteran John Salter protiv opasnog debitanta Jasona Radcliffea

A i u co-main eventu Bellatorovog 188 izdanja došlo je do izmjene. Anatoly Tokov (25-2 MMA, 1-0 BMMA) se ozlijedio i morao je otkazati nastup i meč s Johnom Salterom (14-3 MMA, 4-0 BMMA). Umjesto Tokova će se tako boriti Jason Radcliffe (12-4 MMA, 1-0 BMMA) koji je u zadnji tren prihvatio priliku da se vrati u Bellator.

Radcliffu je ovo prilika da se vrati na pobjedničke staze nakon dva poraza koja je nanizao nakon sedam uzastopnih pobjeda u preko dvije i pol godine. U te pobjede spada i spektakularni nokaut Jacka Masona u samo 14 sekundi na Bellatoru 158 čime je i završila karijera ovog Londončanina u Bellatorovom kavezu. Zanimljivo je i napomenuti da niti jedan Radcliffov meč nije išao na sudačku odluku, pa ni oni u kojima je gubio.

Salter će u Bellatorov kavez u Tel Avivu ući sa šest pobjeda. Sve ih je ostvario prekidom, a zadnje tri je već skratio i na prekide u prvoj rundi. Od kad je 2010. dobio otkaz u UFC-u, Salter je nanizao devet pobjeda i jednom izgubio. U zadnjoj je borbi na predaju prisilio Kendalla Grovea RNC-om u prvoj rundi na Bellatoru 181 u srpnju.

Bellatorova kick-boksing prvakinja u drugom MMA pokušaju

Denise Kielholtz (0-1 MMA, 0-0 Bellator) po drugi će se puta okušati u MMA kavezu u nastupu na nadolazećem Bellatoru protiv Jessice Middleton.

Kielholtz je u Bellatoru skupila četiri pobjede i jedan poraz, ali u kick-boksing dijelu eventa te je u prosincu osvojila i titulu protiv Glorije Peritore. Nizozemka je obranila krunu jednoglasnom odlukom od Martine Michieletto 4. travnja. Svoj prvi MMA nastup odradila je 31. listopada 2015.  kad ju je na predaju prisilila Juliete de Souza Silva u prvoj rundi Torarica Summer Fights 1 eventa u Surinamu.

Amerikanka Jessica Middleton (2-2 MMA, 2-2 BMMA) nešto je iskusnija u kavezu. Svoju profi MMA karijeru započela je u Bellatoru s dvije pobjede, ali onda je nanizala i dva poraza i to od Emily Ducote i prve Bellatorove prvakinje muha divizije Ilime-Lei MacFarlane.

Za ‘main card’ Bellatora 188 zagrijat će nas borba Ukrajinca Aresena Faitovicha (4-1 MMA) kojem će dobrodošlicu u Tel Aviv poželjeti Haim Gozali (7-4 MMA).

Bellator 188 pratite 18. studenog, u noći s petka na subotu u tri sata poslije ponoći na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Bellator 188

Jeremiah Labiano vs. Noad Lahat

Jason Radcliffe vs. John Salter

Denise Kielholtz vs. Jessica Middleton

Arsen Faitovich vs. Haim Gozali

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI