Bellator 185: Mousasi zatvorenog oka savladao Šlemenka, porazi obje boksačke prvakinje (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.10.2017 10:29h Autor:

Mousasi vs. Šlemenko

Bellator debi Gegarda Mousasi donio je izuzetno neizvjesnu borbu bivše Dream i UFC zvijezde protiv bivšeg Bellatorovog prvaka, Aleksandra Šlemenka, u kojoj je Mousasi slavio sudačkom odlukom i to gotovo cijeli se meč boreći sa zatvorenim desnim okom. Event je donio i nastupe dvije boksačke svjetske prvakinje, no obje su doživjele poraze.

Bila je to teška borba za Mousasia (43-6-2), no znalo se kako Šlemenko (56-10) posjeduje vanserijsku kvalitetu i da može ugroziti novu zvijezdu promocije. I to je potvrdio već u prvoj rundi, nakon ‘overhanda’ koji instantno zatvara oko njegovog protivnika. Mousasi od tog trenutka mijenja taktiku i kreće na konstantna rušenja, što mu podosta i uspijeva, no svaki put kada su bili na nogama, primao je podosta štete. Šlemenko je radio pametno i onoliko koliko je vjerovao da će mu donijeti pobjedu, iako je ostao dojam da je mogao napraviti više, odnosno krenuti u pokušaj završavanja borbe. No, vjerojatno je tu postojao strah od dodatnih rušenja, koji ga je odgovarao od odlučnijih napada. Možda ga je upravo to koštalo pobjede, jer su sva tri suca presudila u korist Mousasija, no ovaj neće po ničemu dobrom, osim po pobjedi, pamtiti svoj Bellator debi. Teško da bi itko mogao prigovoriti da je pobjeda otišla ruskom borcu, no suci su ovog puta presudili vjerojatno na radost Bellatora.

I to je zapravo ono što je promociji na neki način spasilo ovaj event, budući da su bolno prizemljeni oko jedne svoje druge ambicije. Danima prije ovog eventa pričalo se o budućoj međusobnoj borbi dvije svjetske boksačke prvakinje, Ane Julaton i Heather Hardy, koje su obje nastupale na ovom glavnom programu. Dobio se dojam kako su njihove protivnice ovdje zapravo poslane “na klanje” i da se samo čekaju pobjede njih dvije, a odmah nakon toga i međusobno sparivanje i prvo sučeljavanje u kavezu. No, ukoliko je Bellator htio olakšati djevojkama put do tog meča, matchmaking je napravio pogrešku. Naravno, u sportskom smislu to nije nikako pogreška, no s poslovne strane će se u Bellatoru vjerojatno zamisliti oko toga što su mogli napraviti drugačije. Jer, obje djevojke doživjele su poraz.

37-godišnju Julaton (2-3), koja nije nastupala dvije godine, dočekala je nabrijana Lisa Blaine (2-0), kojoj je to bila tek druga borba u profesionalnoj karijeri. Julaton je tu pokazala koliko je dobra na nogama, no rušenja su bila ono što jednostavno nije uspjela kvalitetno braniti. Iako je Julaton napravila više štete, vrijeme koje je provela u podređenoj grappling poziciji je uvjerilo dva suca da pobjedu daju Blaine, koja je tako slavila podijeljenom odlukom. Još gore od Julaton prošla je Heather Hardy (1-1). Nakon uspješnog Bellator debija, promocija joj je ovog puta namijenila mladu debitanticu Kristinu Williams (1-0). Očekivao se lagan posao za Hardy, posebno ako borba ostane u stand upu, no dogodilo se potpuno suprotno. Williams je doslovno izdemolirala potencijalnu zvijezdu promocije, a sve je završio high kick u drugoj rundi. Liječnici su tada zaustavili borbu i pregledali Hardy koja je bila potpuno krvavog lica te su zaključili kako ona nije u stanju nastaviti borbu. Bellator naravno sada može upariti Hardy i Julaton, no to sigurno ne bi imalo tako dobru priču kao borba u koju obje ulaze nakon pobjede.

Na glavnom programu je još Neiman Gracie nastavio svoj niz neporaženosti, pobjedom gušenjem protiv Zaka Bucie te Ryan Quinn, kojem je pripala sudačka odluka u borbi protiv Marcusa Surina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI