Bellator 184 donosi dvije borbe u bantamu i dvije u pero diviziji!

Ostale vijesti 29.09.2017 13:23h Autor:

Bellator 184

Jedna od najboljih svjetskih MMA organizacija ponovno se vraća u Oklahomu sa svojom već 184. priredbom koja uključuje dvije borbe u bantanu, od kojih je jedna za titulu i dvije borbe u pero diviziji! Izravni prijenos Bellatora 184 pogledajte u noći s petka na subotu, 7. listopada s početkom u 03:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com!

Bellator 184 predvodit će borba za titulu u bantamu između Eduarda Dantasa i Darriona Caldwella, dok u sunaslovnoj borbi gledamo bivšeg prvaka prero divizije Daniela Strausa u okršaju s Emmanuelom Sanchezom.

Borba za titulu u bantamu

Bellatorov bantam prvak Eduardo Dantas (20-4 MMA, 10-1 BMMA) na Bellatoru 184 će po treći put braniti titulu, ovog puta u susretu s Darrionom Caldwellom (10-1 MMA, 7-1 BMMA). Dantas se trenutačno nalazi na šestoj poziciji rang ljestvice bantam divizije, dok je Caldwell na 15. mjestu. Osim toga, Dantas će u borbu ući s četiri uzastopne pobjede protiv Leandra Higa, Joea Warrena, kojem se u revanšu osvetio za poraz, Marcosa Galvaa, kojem je uzeo titulu na Bellatoru 156, i Mikea Richmana. Zanimljivo je i to što ih je sve pobijedio na odluku.

Dantasov protivnik Caldwell je u srpnju prošle godine doživio svoj prvi profesionalni poraz i to od Joea Taimangla, ali to je ispravio u prosincu kad mu se osvetio pobijedivši ga jednoglasnom odlukom u revanšu.

Dvije borbe u pero diviziji

Bivši Bellatorov prvak pero divizije, Daniel Straus (24-7 MMA, 11-4 BMMA) , u svojoj je predzadnjoj borbi u studenom 2015. osvojio titulu svladavši Patricia Freirea, ali onda je uslijedila godina i pol pauze zbog ozlijede. U svom se povratku na bojište u travnju ove godine ponovno susreo s istim neprijateljem, ali je već u drugoj rundi ostao bez titule kad ga je Freire prisilio na predaju giljotinom.

Straus će se 7. listopada u ovoj sunaslovnoj borbi Bellatora 184 u kavezu okušati s Amerikancem Emmanuelom Sanchezom (15-3 MMA, 7-2 BMMA) koji u borbu ulazi s dvije pobjede.

U drugoj borbi pero divizije gledat ćemo okršaj još jednog bivšeg prvaka pero divizije, Pata Currana (22-7 MMA, 12-4 BMMA) i brazilskog veterana Johna Teixeire (21-2-2 MMA, 4-1 BMMA).

Curran je u dva navrata bio na vrhu Bellatorove pero divizije, iako mu je zadnja vladavina trajala samo jednu borbu. Pobijedio je prethodno spomenutog Daniela Strausa u travnju 2014. i osvojio titulu da bi je onda odmah izgubio u borbi s Patriciom Freirom. Onda je izgubio i od Daniela Weichela, no vratio se s dvije pobijede protiv Emmanuela Sancheza i Georgija Karakhanyana.

John Teixiera se jednokratno borio i u UFC-u kad je podijeljenom odlukom izgubio od Huga Viane na UFC-u 149, 2012. godine. Sudjelovao je i u originalnoj sezoni reality showa “The Ultimate Fighter: Brazil,” a od tada je nanizao 9-1-1 u 11 borbi sa samo jednim porazom i to od Weichela na Bellatoru 177 u travnju.

Bantam okršaj za zagrijavanje

Joeu Taimanglu (23-7-1 MMA, 6-3 BMMA) s Guama je u jednom trenutku sjajno krenulo te je nanizao čak četiri pobjede da bi mu to u prosincu na Bellatoru 167 sve upropastio onaj isti Darrion Caldwell kojeg je već pobijedio i koji se sad bori u naslovnoj borbi. Njegov će protivnik ovog puta biti Brazilac Leandro Higo (17-2 MMA, 0-1 BMMA) koji je prije poraza imao čak osam uzastopnih pobjeda dok ga nije zaustavio Eduardo Dantas, a njega će morati nešto kasnije također gledati u glavnoj borbi eventa.

Izravni prijenos Bellatora 184 pogledajte u noći s petka na subotu, 7. listopada s početkom u 03:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com!

 

Bellator 184: Dantas vs. Caldwell

Eduardo Dantas vs. Darrion Caldwell – za bantam titulu

Emmanuel Sanchez vs. Daniel Straus

Pat Curran vs. John Teixeira

Leandro Higo vs. Joe Taimanglo

Uvodne borbe:

Carrington Banks vs. Steve Kozola

Gaston Reyno vs. Westin Wilson

Justin Patterson vs. Chance Rencountre

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI