Bellator 184: Darrionu Caldwellu titula prvaka, poraz Daniela Strausa (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.10.2017 10:18h Autor:

Darrion Caldwell

Bellator ima novog prvaka bantam kategorije, a to je sjajni Darrion Caldwell, borac koji je iskoristio mali Bellatorov ustupak u gotovo briljantnoj karijeri te je došao do titule.

Niti na trenutke nije bilo sumnje kako je Darrion Caldwell fenomenalan borac koji ima potencijal za napraviti velike stvari. Bellator je to od početka znao, kvalitetno ga promovirao u zvijezdu promocije te napravio jedan pomalo nesportski, ali poslovno pametan ustupak nakon njegovog neočekivanog prvog poraza u karijeri. Caldwell im je to vratio jednom nevjerojatno dominantnom predstavom u borbi za prvaka.

Eduardo Dantas dugogodišnja je Bellatorova zvijezda, borac koji nastupa samo protiv najboljih i koji je dva pua osvajao titulu i uspješno je određeno vrijeme držao. Borac je to kojeg nitko nije uspio izdominirati, sve dok nije došao Caldwell. Brzina, eksplozivnost i savršen tajming Caldwella, uz već poznato hrvanje na najvišoj razini, bili su nešto na što Dantas nije pronašao odgovor. Caldwell je ponovno imao jedan stari problem, taj da nije uspio završiti borbu, no nastup je bio dominantan. Sada je na vrhu, a prostora za napredak itekako ima i vjerujemo kako će već u svojoj prvoj obrani titule biti još bolji.

Na glavnom programu su nastupala još dva bivša prvaka, ali i jedini borac koji je Caldwella uspio savladati, Joe Taimanglo. Ipak, Taimanglo nije uspio parirati prošlom izazivaču, Leandru Higu, koji je slavio odlukom te se približio novom napadu na titulu, do kojeg mu vjerojatno nedostaje jedna značajna pobjeda. Pat Curran se vratio nakon godinu i pol dana te je savladao Joea Macapu, čime je bivši prvak perolake na skoru 23-7, dok je njegov bivši dvostruki protivnik, Daniel Straus, poražen od Emmanuela Sancheza. Nakon gubitka titule, malo ranije ove godine, Strausu je ovo drugi poraz u nizu te je u takvoj situaciji prvi put u karijeri.

Bellator 184 – Rezultati

Darrion Caldwell def. Eduardo Dantas – jednoglasna sudačka odluka
Emmanuel Sanchez def. Daniel Straus – SUB (R3 1:56)
Pat Curran def. John Teixeira – jednoglasna sudačka odluka
Leandro Higo def. Joe Taimanglo – jednoglasna sudačka odluka

Manny Muro def. Emmanuel Rivera – jednoglasna sudačka odluka
Sean Holden def. Shakir McKillip TKO (R2 4:39)
Carrington Banks def. Steve Kozola – jednoglasna sudačka odluka
Chance Rencountre def. Justin Patterson – SUB (R1 2:58)
Teagan Dooley def. DeMarcus Simmons – SUB (R2 2:12)
Westin Wilson def. L.J. Hermeck – SUB (R2 0:55)
Kendall Carnahan def. Daniel Carey – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI