Bellator 166: Dantas zadržao pojas nakon pet rundi borbe s Warrenom

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.12.2016 16:53h Autor:

Eduardo Dantas

Bellatorov prvak u bantamu Eduardo Dantas prvi put je obranio titulu u glavnoj borbi na Bellatoru 166 u Thackervilleu. Dantas je pobijedio Joea Warrena odlukom sudaca i tako se osvetio borcu koji mu je uzeo pojas prije dvije godine.

Dva suca proglasila su Dantasa pobjednikom, a kod jednog su borci bili izjednačeni jer su Dantasu oduzeti bodovi zbog nedopuštenog udarca u petoj rundi kada je protivnika pogodio u međunožje. Dantas je uvjerljivo odnio pobjedu nakon što je dominirao tijekom cijele borbe. Warren nije imao pravo oružje za ovu borbu, pokušao je srušiti protivnika i prebaciti borbu u parter gdje se osjeća ugodnije, ali Dantas je samo jednom pao u prve četiri runde i to na nekoliko sekundi. Dantas je upisao treću pobjedu zaredom.

U sunaslovnoj borbi u perolakoj kategoriji AJ McKee je ostao neporažen nakon pobjede sudačkom odlukom protiv Rayja Wooda. 21-godišnji Amerikanac je u najtežem ispitu karijere odradio sjajnu i neizvjesnu borbu te pokazao više od svog protivnika, ali nije prošao neokrznut. Dobio je neugodne udarce i prvoj rundi, uključujući i leteće koljeno, u drugoj i trećoj je prisilio Wooda na take-down i u perteru dominirao do kraja za šestu pobjedu u karijeri i treću ove godine. Woodu je ovo bio drugi uzastopni poraz.

I preostale dvije borbe glavnog programa završile su sudačkim odlukama. Bivši prvak u bantamu Marcos Galvao pobijedio je LC Davisa. Galvao se uspješno vratio nakon što je izgubio titulu od Dantasa, ali nije bio uvjerljiv. Dobro je otvorio prvu rundu, pritisnuo Davisa uz kavez i srušio u parter gdje je dominirao. Uspio ga je rušiti i u drugoj rundi iz koje se Davis jedva izvukao, da bi se u trećoj obojica ispuhali.

U preliminarnoj borbi francuski borac Gregory Babene impresionirao je sjajnom pobjedom giljotinom protiv Emiliana Sordija nakon vatrenog početka u prvoj rundi.

Bellator 166, rezultati

Eduardo Dantas def. Joe Warren, podijeljena odluka sudaca (47-47, 49-44, 48-46)
A.J. McKee def. Ray Wood, jednoglasna odluka (29-27, 30-25, 30-27)
Marcos Galvao def. L.C. Davis, podijeljena odluka (29-28, 28-29, 29-28)
Chris Honeycutt def. Ben Reiter via jednoglasna odluka (30-26, 30-25, 30-25)

Undercard
Derrick Adkins def. Chris Jones, submission (D’arce choke) (Round 2, 4:09)
Gregory Babene def. Emiliano Sordi, submission (giljotina)(1st, 3:11)
Kinny Spotwood def. John King, jednoglasna odluka (29-28, 30-27, 30-27)
Treston Thomison def. Dawond Pickney, submission (arm bar) (Round 1, 0:51)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI