Bellator 161: Kongo slavio sudačkom odlukom, Yankova teškom mukom do pobjede

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.09.2016 09:37h Autor:

Arteaga vs. Yankova (foto: Bellator)

Završio je jedan od slabijih ovogodišnjih Bellatorovih evenata, kako po imenima, tako i po uzbuđenjima koje su pružile borbe. Uglavnoj borbi programa slavio je Cheick Kongo, sudačkom odlukom protiv Tonya Johnsona.

Johnson je protiv iskusnog Francuza nastupio, iako je prije samo tjedan dana sahranio brata, koji je počinio samoubojstvo. Na kraju nije uspio doći do pobjede u borbi gdje su odlučila prije svega rušenja. Gotovo niti u jednoj rundi nije bilo prave akcije na nogama, no u prvoj i trećoj dionici je do rušenja i gornje pozicije došao Kongo, dok je Johnsonu to uspjelo samo u drugoj te je pobjeda pripala 41-godišnjem Francuzu, kojem je ovo sedma pobjeda u Bellatoru.

Bivši prvak Joe Warren nastupio je bez ijednog sponzora, no odradio je sjajnu borbu te je tako došao do pobjede nad Sirwanom Kakaiem. Warren je dvije runde gradio prednost, da bi početkom treće uspio doći do pozicije odakle je Kakaia prisilio na predaju. Odmah nakon pobjede, Warren je zatražio borbu za titulu prvaka, bez koje je ostao u ožujku prošle godine.

Vrlo težak ispit dočekao je Anastasiu Yankovu u obliku Vete Arteage, borkinje koja je u susret ušla s pro skorom od dvije pobjede i bez poraza. Po mnogima najljepša borkinja svijeta ovog puta nije uspjela biti uvjerljiva kao ranije i gledatelji su dobili vrlo neizvjesnu borbu. Yankova je u problemima našla u prvoj rundi, nakon što je Arteaga vrlo agresivno ušla, pogodila ju i poslala na pod, gdje je još žešće napala, no nije uspjela doći do prekida. Ipak, činilo se kako se Arteaga ipak previše potrošila u prvoj rundi, pa je prema kraja borbu Yankova sve više preuzila kontrolu, a posebno je dobro radila u klinču, koji je Arteaga forsirala u pokušaju da dođe do rušenja. Trudila se Arteaga do samog kraja, pogodila još nekoliko nezgodnih udaraca, no to je bilo dovoljno da joj samo jedan sudac da pobjede. Na kraju niti Yankova nije bila zadovoljna svojom izvedbom te je zatražila revanš s namjerom da pokaže kako je bolja, jer je smatrala da ovu borbu Arteaga zapravo nije izgubila.

Na glavnom programu održana je još borba Dereka Camposa, kojem je to bio deseti Bellator nastup i Djamila Chana. Chan je dobro otvorio borbu te u prvoj rundi umalo došao do pobjede, no Campos se izvukao te u preostale dvije dionice ipak pokazao kako je bolji i iskusniji borac te je upisao svoju šestu pobjedu u Bellatoru.

Bellator 161 – Rezultati

Cheick Kongo def. Tony Johnson – većinska odluka sudaca
Joe Warren def. Sirwan Kakai – SUB (R3 1:04)
Anastasia Yankova def. Veta Arteaga – podijeljena odluka sudaca
Derek Campos def. Djamil Chan – jednoglasna odluka sudaca

Garrett Scott def. Waylon Bronstrup – SUB (R1 0:50)
Emily Ducote def. Kenya Miranda – SUB (R2 4:37)
Daniel Pineda def. Mark Dickman – SUB (R3 2:07)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI