Bellator 160: Bendo savladao Pitbulla i izborio okršaj protiv Chandlera za titulu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 27.08.2016 10:08h Autor:

Henderson vs. Freire

Ozljedom noge sredinom druge runde, Benson Henderson je savladao Patricia Freirea te je tako izborio okršaj protiv Michaela Chandlera za titulu lake kategorije. 

Borba između bivšeg UFC prvaka lake kategorije i bivšeg Bellatorovog u perolakoj sigurno je bila centralni događaj ovog eventa o kojem se najviše pričalo, no na kraju nije završilo onako kako su se svi nadali, odnosno borba je prekinuta zbog ozljede, nakon čega je Henderson osigurao borbu za titulu.

Zapravo je borba bila taktički vrlo zanimljiva, iako nije bilo akcije koliko su neki očekivali. Henderson nije izgledao dobro, odnosno dozvolio je da Freire uhvati ritam tijekom kojeg će mu raditi štetu i to je uspio, budući da ga je redovno pogađao kickovima. Bivši UFC-ovac nije pokušavao rušenja nego se nadao pronaći odgovor u stand upu, ali u prvoj rundi nije uspio. Slično se nastavilo i u drugoj, da bi tek sredinom nje došlo do skraćivanja distance i prave akcije, no onda je došao prekid. Freire se potužio na ozljedu noge te je morao predati dvoboj.

Henderson je tako, bez da je gotovo išta pokazao, izborio borbu za titulu protiv Michaela Chandlera, a ona će se održati u studenom. Na kraju su najviše izgubili fanovi, koji nisu vidjeli ono što su htjeli, a niti Bendo nije izgledao niti malo sretan krajnjim ishodom. Ipak, na kraju se sučelio s Chandlerom te izjavio kako je pojas ono po što je došao u Bellator.

Ono što nisu ponudili sudionici glavne borbe zato su odradili oni iz sunaslovne. Derek Anderson i Saad Awad odradili su jednu od najzanimljivijih prvih rundi koje smo imali prilike vidjeti ove godine. Prepuna akcije, ali bez onog udarca koji bi završio borbu. Može se reći kako je ta runda pripala Awadu, koji nije ipak uspio nastaviti jednako. U druge dvije runde je pao ritam, a to je više odgovaralo Andersonu, koji je došao do pobjede jednoglasnom odlukom.

Na glavnom programu se još našla borba Georgia Karakhanyana i Bubbe Jenkinsa, a Georgi je slavio uistinu brutalnim nokautom krajem prve minute prve runde. Talentirani A.J. McKee nastavlja impresionirati, a njegova nova žrtva bio je Cody Walker.

Bellator 160 – Rezultati glavnog programa

Benson Henderson def. Patricio Freire – TKO (R2 2:26)
Derek Anderson def. Saad Awad – jednoglasna sudačka odluka
Georgi Karakhanyan def. Bubba Jenkins – KO (R1 0:53)
A.J. McKee def. Cody Walker – SUB (R2 0:32)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI