Bellator 153: Koreškov prebio Hendersona i zadržao pojas velter prvaka (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.04.2016 10:17h Autor:

Andrey Koreškov

Nije dobra prošao Bellator debi bivšeg UFC prvaka Bensona Hendersona, a njegov protivnik Andrey Koreškov je dokazao koliko je fantastičan borac. Cijeli program Bellatora 153 bio je sjajan, a pobjede su još upisali Michael Page, Brent Primus, Evangelista Santos i Patricio Freire.

Benson Henderson bio je favorit u svom Bellator debiu, gdje je odmah dobio priliku za pojas, a već tu se vidjelo podcjenjivanje Andreya Koreškov, fantastičnog borca i možda najbržeg velteraša na svijetu. To je dokazao apsolutnim dominiranjem nad Hendersonom u trajanju punih 25 minuta.

Već u prvoj rundi je pokazao vrhunsku taktiku uz pametno kretanje te savršen tajming za snažne udarce koji su završavali u licu ili u tijelu Hendersona. Kraj prvih pet minuta donio je i prvi knockdown, nakon koljena direktno u bradu Hendersona, no više od toga ruski borac nije uspio. Ipak, isto se nastavilo i u drugoj rundi, a posebno su odmjereni i precizni izgledali kružni udarci. No, Koreškov je kombinirao uistinu jako puno tehnika i može se reći kako je borbu odradio pametno, raznovrsno i neupitno atraktivno.

Bendo doslovno nije imao niti jednu priliku napraviti nešto više, a jedino čime je impresionirao je brada, koja je uistinu izdržala svašta, kao i veliko srce koje se nije predavalo, iako se vidjelo da ovog dana za Andreya Koreškova nema baš nikakvog lijeka. Nije uspio skratiti distancu, nije uspio rušiti, a u stand up je bio spor i predvidljiv. Uistinu sjajna pobjeda Bellatorovog prvaka, čiji se skor tako diže na 21-1, a jedini poraz nanio mu je Ben Askren.

U sunaslovnoj borbi je nastupio bivši prvak Patricio Freire, kojem je Henry Corrales pružio dobar otpar, no krajem druge runde ipak je ugušen. Puno manje je trebalo Evangelisti “Cyborg” Santosu, protiv velike Bellatorove zvijezde Brennana Warda. Ovdje je “heel hook” izvučen nakon samo pola minute borbe.

Na glavnom programu održana je još borba Brenta Primusa i Gleristona Santosa, gdje je Primus slavio podijeljenom odlukom sudaca, a Michael Page je savladao još jedan laki ispit te je prekidom u prvoj rundi pobijedio Jeremiea Hollowaya. U prvim sekundama borbe već je Holloway bio u problemima, nakon primljenog udarca, nije se na vrijeme sabrao i vrlo brzo je Page priveo sve kraju. Možda je sad napokon vrijeme da mu promocija ispred njega stavi pravi ispit, a čini se kako su to i napravili.

Bellator 153 – Rezultati glavnog programa

Andrey Koreshkov (c) def. Benson Henderson – jednoglasna sudačka odluka
Patrício Freire def. Henry Corrales – SUB (R2 4:09)
Evangelista Santos def. Brennan Ward – SUB (R1 0:30)
Brent Primus def. Gleristone Santos – podijeljena sudačka odluka
Michael Page def. Jeremie Holloway – SUB (R1, 2:05)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI