Bellator 144: Carvalho novi prvak u srednjoj, Michael Page ponovno impresivan (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.10.2015 19:00h Autor:

Rafael Carvalho

Bellator ima novog prvaka srednje kategorije. To je Rafael Carvalho koji je middle kickom u jetru savladao donedavnog prvaka Brendana Halseya. Novu impresivnu pobjedu na eventu je ostvario i Michael Page, a korak prema napadima na titulu u perolakoj, odnosno velter kategoriji, su napravili Brennan Ward i Goiti Yamauchi.

Carvalho i Halsey su se borili za upražnjeno mjesto prvaka srednje kategorije, a ono je ostalo tako jer je Halseyu ljetos oduzet pojas zbog pada na vagi. Tad se trebao boriti s Kendallom Groveom, kojeg je savladao u "revijalnoj" borbi te je tako dobio priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo. Ipak, to mu nije uspjelo, nego je došao do prvog poraza u karijeri.

Brazilac je proljetos savladao Joea Schillinga te je tako dobio priliku boriti se za titulu, no taj nastup nije bio toliko uvjerljiv te mu nije puno ljudi davalo veliki šanse. Halsey je svoj status favorita potvrđivao punih sedam minute, bez da je primio gotovo ijedan ozbiljan udarac. No, onda Carvalho iznenada pogađa kick točno u jetru i to je bilo gotovo. Uistinu jedan udarac odlučio je sudbinu do sada nedodirljivog Halseya.

Bivši izazivač u srednjoj kategoriji, Brennan Ward, sve je bliže novom napadu na naslov, no ovog puta u velter. Manje od jedne runde trebalo mu je za nokaut pobjedu nad Dennisom Olsonom i svoj skor u velteru je podigao na tri pobjede u nizu. Sve tri bile su prekidom u prvoj rundi. Ovog puta riječ je bila o nokautu.

Nakon što se na idućem Bellatorov eventu po treći put sastanu Patricio Freire i Daniel Straus, idući izazivač perolake kategorije mogao bi biti Goiti Yamauchi. Japansko-brazilski 22-godišnjak došao je do svoje treće pobjede u nizu (19-2 u karijeri), nakon što je ugušio Isaoa Kobayashi. Njemu je to 15 pobjeda prisiljavanjem na predaju i svakom borbom ovaj supertalent izgleda sve bolje.

Glavni program otvorio je Michael Page, impresivni Britanac, no ovu borbu mu je čak četiri ugovorena protivnika otkazalo, pa je s druge strane imao ipak klasu slabijeg borca. No, Charlie Ontiveros je ušao hrabro, a niti u ranijim izjavama nije pokazao respekta prema Pageu. No, Venoma je to dodatno motiviralo te je laktovima prisilio svog protivnika na verbalnu predaju. I on se nada da bi mu mogla uslijediti borba za naslov, jer je trenutno u Bellatoru na 5:0 skoru.

Detaljnije izvještaje svih borbi možete pogledati u videu podijeljenom na portalu MMAJunkie, na OVOM linku.

Bellator 144 – Rezultati glavnih borbi

Rafael Carvalho def. Brandon Halsey – TKO (R2, 1:42)
Brennan Ward def. Dennis Olson – TKO (R1, 4:37)
Goiti Yamauchi def. Isao Kobayashi – SUB (R3 3:50)
Michael Page def. Charlie Ontiveros – SUB (R1, 3:20)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI