Bellator 137 – Halsey spasio čast: I ozlijeđen završio Kendalla Grovea! (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.05.2015 10:11h Autor:

Bellator 137

Noćas (petak na subotu) je uz izravan prijenos na Fight Channelu održan Bellator 137 u kalifornijskoj Temeculi. Uvod u ovaj event je već nagovijestio vrlo zanimljiv scenarij s obzirom da aktualni prvak u srednjoj kategoriji Brandon Halsey nije uspio proći službenu vagu te mu je i prije početka eventa oduzet pojas. Tako je izazivač Kendall Grove dobio priliku napasti naslov prvaka dok je Halseyju preostalo tek braniti svoju čast.

To je uspješno i učinio unatoč ozbiljnoj ozljedi koju je pretrpio tijekom prilično zanimljivog dvoboja. Halsey je na kraju meča odšepao iz kaveza, a tek će kasniji pregled odrediti što se točno dogodilo s njegovim lijevim gležnjem. Dvoranu je napustio u invalidskim kolicima. No, vratimo se malo na sam dvoboj.

U svom sedmom nastupu za Bellator, Halsey je uspio iskoristiti svoje superiornije "grapplanje" i hrvanje kako bi Havajčanina doslovno vukao na parter i tamo dominirao s udarcima i pokušajima završetka. To je ujedno bio i sukus čitavog meča koji se na kraju pokazao kao jednostran uz dominaciju detroniziranog prvaka. Iako je Grove pokazao svoju izdržljivost i čvrstoću, te je nekako preživljavao do četvrte runde, na koncu je kapitulirao. Sudac nije imao izbora nego je nakon 2:25 u četvrtoj dionici prekinuo meč zbog TKO-a.

I ostatak borbi nije razočarao te su gledatelji u Temeculi vidjeli mnogo zanimljivih dvoboja koji nisu otišli do konačnog sučevog gonga. U "co-main" eventu, Fernando Gonzales je svladao Curtisa Millendera prisiljavanjem na predaju u trećoj rundi. Za Millendera je bilo kobno gušenje "giljotinom" koje ga je natjeralo na tapkanje.

Sve u svemu, Bellatorovi fanovi mogu biti zadovoljni nakon još jednog zanimljivog eventa punog nokauta i završetaka. Upitnici ostaju iznad Brandona Halseyja. Za sada se ne zna hoće li dobiti šansu ponovno uzeti svoj pojas prvaka, a prva briga mu je definitivno ozlijeđeni zglob koji će morati sanirati prije povratka u kavez.

Bellator 137

Brandon Halsey def Kendall Grove by TKO (udarci,4R, 2:25)
Fernando Gonzales def Curtis Millender by prisiljavanje na predaju (giljotina, 3R, 1:00)
Darrion Caldwell def Rafael Silva by jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Virgil Zwicker def Razak Al-Hassan by KO (udarci, 1R, 3:51)
Joe Taimanglo def Antonio Duarte by KO (udarci, 1R, 1:00)
Jordan Parsons def Julio Cesar Neves Jr. by prisiljavanje na predaju (gušenje, 3R, 4:09)
Ricky Rainey def Jesse Juarez by KO (udarac koljenom, 2R, 1:13)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI