Bellator 132: Pitbull obranio titulu gušenjem u četvrtoj rundi, fantastična pobjeda Karakhanyana (GIF VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.01.2015 09:40h Autor:

screenshot

Patricio Freire obranio je naslov Bellatorovog prvaka te upisao svoju drugu pobjedu protiv Daniela Strausa kojeg je, u jednoj zanimljivoj borbi, no i izuzetno teškoj za suđenje, ugušio krajem četvrte runde. Georgi Karakhanyan ostvario je fantastičnu pobjedu protiv favoriziranog talenta, Bubbe Jenkinsa.

Prekinuta je negativna serija Bellatorovih prvaka u perolakoj kategoriji te je Patricio 'Pitbull' Freire, prvi koji je uspio obraniti taj naslov, još od travnja 2013. godine. U njihovom drugom međusobnom meču, ponovno je savladao bivšeg prvaka Daniela Strausa, gušenjem pred kraj četvrte runde.

Bio je to jedan zanimljiv meč visokog tempa, no i izuzetno težak za suđenje. Prva runda je vjerojatno pripala aktivnijem Strausu, no u drugoj su krenuli problemi za suca Johna McCarthya. Straus je prvaka dva puta pogodio u međunožje, a nakon toga i prstom u oko te tako prisilio suca na oduzimanje boda. Nakon te runde, u kojoj je prvak bio bolji, Straus je ponovno podigao tempo i treća runda je sigurno pripala njemu.

U četvrtoj rundi sjajna borba, opasni udarci s obje strane, budući da borci bili svjesni da je, nakon oduzimanja boda, nakon treće runde borba izjednačena. U jednoj takvoj situaciji Freire pogađa Strausa koljenom, ovaj pada, a kad ga je prvak krenuo završio, sudac McCarthy zaustavlja, smatrajući da je došlo do ilegalnog udarca u međunožje. Nažalost, niti nakon usporene snimke se nije moglo u potpunosti zaključiti da li je bilo nedozvoljenog poteza.

Unatoč negodovanju publiku i nagovaranju na kaznu, McCarthy nije oduzeo bod prvaku, a pred kraj runde ovaj je napravio nešto neočekivano. Uspio je srušiti Strausa, za kojeg se očekivalo da će upravo on biti taj koji će tražiti borbu na podu, a nakon neuspješnog rada na kimuri, radi tranziciju u položaj gušenja i prisiljava Strausa na predaju samo 11 sekundi prije kraja runde.

Do sjajne pobjede te možda i mjesta Freireovog izazivača, došao je Georgi Karakhanyan. On je giljotinom savladao favoriziranog trofejnog hrvača Bubbu Jenkinsa. Već od početka borbe krenuo je na giljotinu, a nakon prvog neuspješnog pokušaja, iako je bilo blizu, drugi put je uspio. Fantastična izvedba, siguran plan i provedba istog za veliku pobjedu povratnika u organizaciju.

Ovdje smo, nažalost, vidjeli lošu reakciju Herba Deana. Karakhanyan je glasno vikao da je Jenkins izgubio svijest, no Dean je još deset sekundi pokušao komunicirati s besvjesnim borcem te tek onda prekinuo borbu. Srećom, posljedica nije bilo.

Na glavnom programu, do pobjeda su još došli Virgil Zwicker i Fernando Gonzales, a s uvodnog programa vrijedi spomenuti novi poraz Dustina Jacobya, koji bi vjerojatno ipak trebao donijeti odluku hoće li se baviti samom kickboksom ili MMA borbama, budući da mu kombinacija ne donosi dobre rezultate.

Bellator 132

Patricio Freire def. Daniel Straus, SUB (gušenje) – R4, 4:49
Georgi Karakhanyan def. Bubba Jenkins, SUB (giljotina) – R1, 1:49
 Virgil Zwicker def. Houston Alexander, podijeljena odluka sudaca
Fernando Gonzalez def. Marius Žaromskis, jednoglasna odluka sudaca

John Salter def. Dustin Jacoby, SUB (gušenje) – R2, 3:33
Everett Cummings def. Jason Glaza, SUB (gušenje) – R2 1:55
Steve Kozola def. Jonathan Rivera, KO – R2, 1:25
 Derek Anderson def. Danny Navarro, TKO – R3, 3:51
Albert Morales def. Fabian Gonzalez, SUB (gušenje) – R2, 3:12
Chris Herrera def. Luc Bondole, KO – R2, 3:21

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI