Bellator 130: Newton obranio naslov, sjajne predstave Lashleya i Coenen (GIF VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 25.10.2014 12:01h Autor:

Emanuel Newton

Emanuel Newton i dalje je Bellatorov prvak u poluteškoj kategoriji. No, nije imao jednostavan posao, Linton Vassell bio je opasan protivnik kojeg je prvak savladao tek u petoj rundi. Do sjajnih pobjeda su došli Bobby Lashley i Marlies Coenen, dok je Gzim Selmani poražen u svom debi nastupu.

Do svoje sedme pobjede u nizu došao je Emanuel Newton, Bellatorov prvak u poluteškoj kategoriji, nakon sjajnih više od 20 minuta borbe protiv engleskog borca Lintona Vassella. Nije Newtonu ovo bio lagan meč, sam uvod je u potpunosti pripao eksplozivnom Britancu, no kako je borba odmicala, Newton je pokazivao zašto je prvak te na kraju slavio prekidom u petoj rundi, odnosno gušenjem Vassella.

Sa sjajnim nastupima nastavlja i Bobby Lashley, koji je sve bliže prilici da napadne Bellatorov teškaški pojas. Karl Etherington nije bio velika prijetnja ovom 38-godišnjem snagatoru, koji ga je nokautirao već nakon 90 sekundi borbe. Samo bacanje Etheringtona na pod izgledalo je spektakularno, nevjerojatna snaga Lashleya.

Povratak ženskog MMA-a u Bellator pokazao se kao dobar potez, posebno jer je nastupila bivša Strikeforce prvakinja, Marloes Coenen. Više od godinu dana nakon što nije uspjela savladati Cristiane 'Cyborg' Justino i postati Invicta prvakinja, Nizozemka je briljantno debitirala kod svog bivšeg šefa Scotta Cokera. U trećoj je rundi ugušila Annalisu Bucci.

Uspješan povrata je odradio Dave Jansen, koji je sudačkom odlukom savladao Ricka Hawna, a impresivno su izgledali Sam Oropeza i talentirani Darrion Caldwell. 
Gzim Selmani nije imao sreće u svoj debiu u organizaciji. Albanski borac s dva FFC nastupa je poražen, u drugoj ga je rundi nokautirao Daniel Gallemore. To je drugi poraz talentiranog albanskog borca u karijeri, a prvi mu je nanio Ante Delija na FFC 5 eventu.

Bellator 130 – rezultati:

Emanuel Newton def. Linton Vassell – SUB (R5, 0:47)
Bobby Lashley def. Karl Etherington – TKO (R1, 1:31)
Marloes Coenen def. Annalisa Bucci – SUB (R3, 0:57)
Dave Jansen def. Rick Hawn – jednoglasna sudačka odluka

David Rickels def. Davi Ramos – jednoglasna sudačka odluka
Ricky Musgrave def. Joe Wilk – TKO (R1, 2:45)
Marcio Navarro def. Cody Carillo – TKO (R3, 2:09)
Daniel Gallemore def. Gzim Selmani – TKO (R2, 4:33)
Sam Oropeza def. Gary Tapusoa – TKO (R1, 2:31)
Darrion Caldwell def. Anthony Dizy – jednoglasna sudačka odluka
Aaron Derrow def. Nate Jolly – jednoglasna sudačka odluka
Alex Huddleston def. Derek Bohi – TKO (R1, 4:04)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI